Унаслідок атак загинуло 6 осіб, ще 27 дістали поранення. На Рівненщині окупанти завдавали масованих ударів безпілотниками. Унаслідок цього зруйновано нафтобазу на Дубенщині. Без постраждалих.

На Дніпропетровщині агресор гатив з артилерії по трьох громадах Нікопольського району — Мирівській, Марганецькій та Червоногригорівській. Пошкоджені 6 приватних будинків, гараж та авто. Також побитий газопровід. Тричі за день ворог накривав артилерійським вогнем Нікопольщину.

У Запоріжській області росіяни здійснили 82 удари по 21 населеному пункту. 68 артобстрілів було по територіях 15 селищ. Також зафіксовано 4 авіаційні удари по Оріхову та Малій Токмачці, 4 БПЛА-атаки на Гуляйполе, Малинівку, Ольгівське та Новодарівку, 4 обстріли із РСЗВ по Гуляйполю, Залізничному, Ольгівському й Левадному, 2 ракетні удари по Запоріжжю й Підгірному.

Внаслідок удару по Гуляйполю постраждала родина: поранення дістали жінки 55 та 66 років і чоловіки 39 та 68 років. Також внаслідок удару по обласному центру — троє загиблих та дев’ятеро травмованих, серед них — 11-місячна дитина. російський снаряд забрав життя 43-річного чоловіка та молодих жінок 19 та 21 року.

На Харківщині внаслідок обстрілу селища Кіндрашівка Куп’янського району зазнали поранення 41-річний чоловік та 39-річна жінка. Також близько опівночі ворог завдав удару по Куп’янську керованою авіабомбою ФАБ-250.

Пошкоджено будівлю міської ради. Інформація про потерпілих не надходила.

Ситуація на фронті стабільно важка, але контрольована. За добу (на ранок 10.08) відбулося понад 30 бойових зіткнень. За даними Генштабу, наші воїни ведуть наступальну операцію на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. Мали успіх біля Урожайного та на південний схід від Старомайорського. Повідомляється, що наші захисники продовжують наступ на південь від Бахмута.

Також українські воїни тримають оборону на Куп’янському та Лиманському напрямках.