У побудованому за рахунок області корпусі розмістять ортопедичне, ургентне і нейрохірургічне відділення — під кожне відділення свій поверх, п’ять операційних, гіпсову та дві лабораторії.

Начальник ОВА Сергій Лисак розповів, що будівництво стартувало ще торік у лютому, за кілька днів до повномасштабного вторгнення: «Роботи були тимчасово зупинені. Та вирішили поновити, бо проєкт важливий. Для нашого регіону та всієї східної частини країни. Адже тут приймають найскладніших маленьких пацієнтів. Ставлять на ноги нині й постраждалих від ворожої агресії цивільних. Дітей та їхніх батьків з різних областей».

У закладі на рік лікують майже 25 тисяч дітей. У новому корпусі для них передбачені понад сто ліжок та індивідуальні палати.

«Для перебування матері та дитини. Схожі на сучасні номери у готелі, щоб вони почувалися комфортно. Передбачені й цікаві, з погляду психологічної підтримки маленьких пацієнтів, дизайнерські рішення. Багато ідей буде втілено й щодо бєзбар’єрності. Весь колектив чекав на старт цих робіт», — каже генеральний директор медзакладу Олексій Власов.

Будівельники, які почали заливати фундамент, запевняють, що дотримуються всіх правил — це забезпечить надійність та міцність конструкції.

Дніпропетровська область.