Вибухи пролунали в столиці, Київській та Хмельницькій областях. Повітряні сили повідомили про пуски аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» (на знімку) з МіГ-31К.

«Завдяки вдалій роботі сил ППО на території Київської області влучання в об’єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксовано. Інформація про постраждалих та падіння уламків в області відсутня», — сказав в ефірі одного з телеканалів речник КМВА Михайло Шаманов.

10 серпня російська окупаційна армія вдарила по об’єкту цивільної інфраструктури в Запоріжжі, внаслідок чого дістали поранення 19 осіб. Серед них — четверо дітей.

«Загалом за минулу добу до співробітників поліції надійшло 51 повідомлення про руйнування будинків та інших об’єктів цивільної інфраструктури в Запоріжжі, Пологівському та Василівському районах», — зазначив секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв.

Ситуація на фронті стабільно важка, але контрольована. За добу (станом на ранок 11.08) відбулося понад 30 бойових зіткнень. За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Надії та південніше від Новоселівського Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Макіївки, Невського, Білогорівки Луганської області та Новомихайлівки Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку росія вела безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів. На Авдіївському — під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ у районі Авдіївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Сєверного Донецької області.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Малої Токмачки Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Ольгівське, Червоне, Гуляйполе, П’ятихатки, Кам’янське, Плавні Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку окупанти завдали авіаційного удару в районі Козацького Херсонської області. Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів.

Ілюстративне фото.