За інформацією Повітряних сил ЗСУ, зафіксовано пуски щонайменше 28 крилатих ракет різних типів: Х-22 — з шести літаків дальньої авіації Ту-22М3 (аеродроми базування Сольци, Шайковка), Х-101/Х-555 — з 11 літаків стратегічної авіації (аеродроми базування Енгельс, Олєнєгорськ), «Калібр» — з фрегата (з Чорного моря, район Ялти). Наші захисники знищили 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр».

Крім того, було вісім пусків ворожих зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Під прицілом масованого ракетного удару опинився захід країни: росіяни поцілили в промислове підприємство в Луцьку (троє загиблих), уламки ракет впали на житлові будинки у Львові (поранення дістали 15 осіб), вибухи лунали також на Хмельниччині. Прилетіло від країни-терориста і по Дніпру та по території приватного підприємства й медзакладу у місті Смілі (Черкаська область).

Тим часом на південному фронті, за словами речника Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова, українські війська просуваються в напрямку Урожайного, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контр-батарейної боротьби. Окупанти вели безуспішні наступальні дії в районах Мар’їнки та Красногорівки. На Бахмутському напрямку Сили оборони ведуть наступальні дії південніше від Бахмута. Ворог чинить потужний опір, здійснює переміщення підрозділів та військ, застосовує резерви.

За даними Генштабу на 15.08, тривають важкі бої. Протягом доби відбулося 15 бойових зіткнень. ЗСУ наступають, зокрема, на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Продовжують стримувати наступ росіян на Куп’янському та Лиманському напрямках. Після потужного удару наших сил по окупантах на цих напрямках кількість російських обстрілів на сході України дещо зменшилася, доповнила цю інформацію заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Протягом минулого тижня і в перший день цього тижня дійсно ми фіксуємо в кількісному вимірі зменшення обстрілів і кількості атак на сході. Але це зовсім не означає, що ворог «дає задню», відмовився від своїх планів», — зазначила вона.

За словами Г. Маляр, російські війська перегруповуються, відновлюють втрачені в боях сили — і відповідно кількість обстрілів зменшилася. Заступниця міністра оборони додала: окупанти наступатимуть там, де наступали, бої триватимуть, і це треба добре усвідомлювати...

«Усюди непросто. Ситуація на фронті змінюється іноді щогодини. І за тими словами, коли ми просто говоримо «тривають бої» або «зменшилася чи збільшилася кількість обстрілів», насправді стоять дуже динамічні події на першій лінії.

Не варто нині поспішати й недооцінювати ворога. Бій і тривалі бойові дії виснажують усі сторони. Але це не означає, що хтось відмовився від своїх планів. Наші плани — визволяти території, а російські — завоювати далі територію України», — резюмувала представниця оборонного відомства.