За добу (станом на ранок 17.08) відбулося понад 20 бойових зіткнень. За даними Генштабу, ворог завдав вісім ракетних і 82 авіаційні удари, здійснив 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Унаслідок російських атак є загиблі та поранені серед цивільних, зокрема діти. Руйнувань зазнали портова інфраструктура на Одещині, житлові будинки й інша цивільна інфраструктура Харківської, Луганської, Донецької, Дніпровської та Херсонської областей.

Сили оборони України продовжують ведення наступу на трьох напрямках, південніше від Урожайного мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах. Про це повідомив учора в ефірі телемарафону речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов.

«ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. Південніше від Урожайного мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби», — зазначив він.

За словами Андрія Ковальова, на Бахмутському напрямку українські захисники продовжують вести наступальні дії південніше від міста Бахмута, закріплюються на досягнутих рубежах. Водночас він підкреслив, що росіяни вели безрезультатні наступальні дії в районах Авдіївки та Мар’їнки, додавши, що ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці, здійснює переміщення підрозділів та військ, застосовує резерви.

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Куп’янська, Петропавлівки, Подолів, Табаївки, Пісків-Радьківських, Чернещиної Харківської області та Надії Луганської області. На Лиманському — ворог гатив у районах Невського, Білогорівки Луганської області та Сіверська Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали майже 20 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області. Завдав авіаційних ударів у районах Іванівки, Привілля, Міньківки та Білої Гори Донецької області.

На Запорізькому — окупанти завдали авіаційних ударів у районах Малої Токмачки та Новоданилівки Запорізької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів, серед них Омельник, Новоандріївка, Кам’янське, Плавні, Лук’янівське Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Хрещенівка, Новодмитрівка, Миколаївка, Садове, Зеленівка, Берегове, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.