Ворог завдав 4 ракетних та 53 авіаційних ударів, здійснив 40 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Коментуючи поточну ситуацію на фронті у ефірі «Еспресо», полковник СБУ народний депутат Роман Костенко розповів, що ситуація на Запорізькому напрямку складна, інтенсивність бойових дій дуже висока. За його словами, вся лінія фронту зараз у активній фазі, а ситуація на одному напрямку тісно пов’язана з іншими. Окупаційні війська проводять стратегічну оборонну операцію з елементами наступу. Україна ж продовжує проводити анонсовану наступальну операцію з елементами оборони. Костенко наголосив: Сили оборони не припиняють атакувати на стратегічно важливих напрямках. Це дається важко, адже наші захисники наступають на противника, який має перевагу в артилерії та авіації, не кажучи вже про заміновані території.

росіяни вперто намагаються втримати власні позиції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Оскільки в разі успіху наступу Сил оборони, за словами Костенка, для української армії відкриваються чудові можливості для звільнення решти окупованих територій та ударів по військових об’єктах рф у Криму. Мовляв, щойно ЗСУ звільнять Мелітополь, Бердянськ та вийдуть до берегів Азовського моря, вся логістика росіян через окупований півострів зупиниться. Тому для противника Запорізький напрямок є дуже важливим. Враховуючи активні дії ЗСУ на півдні, рашисти активізувались на сході, зокрема на Куп’янському напрямку.

Сили оборони щодня знищують чимало російської техніки. На такі втрати кремль не розраховував. Це змушує військове керівництво рф залучати резерви для боїв по всіх фронтах. Однак говорити, що це стратегічні резерви росії, зарано, наголосив народний депутат.

На думку Романа Костенка, війна з московією не закінчиться одним контрнаступом ЗСУ. Бо кремль готується до війни на виснаження. Натомість Україна має відпрацювати власну стратегію. Народний обранець додав: контрнаступальна операція ЗСУ не є окремим глобальним планом для виграшу у цій війні, а лише його частиною. Важливо зрозуміти, як поетапно йтиме війна. Якщо цього року нам не вдається відкинути росіян, наголосив Костенко, то потрібно змінити тактику. Готувати резерви, змінювати підходи до використання ресурсів та ведення бойових дій. Українці мають усвідомити, що швидкої перемоги не буде. У рф є потужніші можливості в економіці та ВПК. Не бракує й людського ресурсу. Тому для нас, можливо, краще буде розтягнути звільнення власних територій у часі, але зберегти життя наших військових, зазначив Роман Костенко.