Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки, будівля навчального закладу та інша цивільна інфраструктура.

Сили оборони продовжують стримувати окупантів на сході та ведуть наступальні дії на півдні країни. За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку противник завдав авіаційного удару на захід від Миколаївки. Вів безуспішні наступальні дії у районі Синьківки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали такі населені пункти: Тополі, Масютівка, Куп’янськ, Кислівка, Берестове Харківської області.

Як повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр, усі бої минулого тижня на Куп’янському напрямку закінчилися поразкою ворога. «В останні два тижні на Куп’янському напрямку ворог активізував свої зусилля, і ЗСУ настільки потужно зупиняли противника, що окупант нині зализує свої рани, і тому його активність дещо спала», — зазначила вона.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Шийківки, Тернів, Пискунівки, Веселого Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали майже 15 населених пунктів. На Бахмутському напрямку росія вела безуспішні наступальні дії у районі Курдюмівки Донецької області. Завдано авіаційних ударів у районах Веселого, Кліщіївки, Курдюмівки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Керамік, Степове, Орлівка, Авдіївка, Невельське, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Олександропіль, Парасковіївка та Єлезаветівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Чарівного, Роботиного, Павлівки Запорізької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 30 населених пунктів. На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Ольгівки та Садового Херсонської області. Від артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Фото: колаж 24 каналу.