Пошкоджені два житлові будинки, автобуси, автівки, контактна тролейбусна мережа, водо- і газогони. А також банк, заправка, готель, агрофірма, виробництво меблів, адмінбудівля й 15 кіосків. Унаслідок терористичної атаки постраждали 7 осіб.

На фронті ситуація важка, однак контрольована. За добу (на ранок 24.08) відбулось 23 бойові зіткнення. Окупанти намагалися наступати на Запорізькому напрямку в районі Малої Токмачки, де Сили оборони раніше мали успіх.

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районі Новоєгорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів у районах Шийківки Харківської області та Твердохлібового Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Дворічна, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Піщане Харківської області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районі Веселого Донецької області. Завдав авіаційних ударів у районах Спірного, Кліщіївки, Андріївки, Білої Гори Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 25 населених пунктів. На Авдіївському — наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.
На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Красногорівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Красногорівка, Мар’їнка, Олександропіль, Курахове, Антонівка, Єлизаветівка Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районі Малої Токмачки Запорізької області. Завдав авіаційних ударів у районах Оріхова, Новоданилівки та Роботиного Запорізької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Берислава, Одрадокам’янки, Львового, Херсона Херсонської області та Ізмаїла Одеської області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали Осокорівка, Золота Балка, Михайлівка, Республіканець, Бургунка Херсонської області та місто Херсон. Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Олександр СЕРГІЄНКО.

***

Напередодні з’явилася інформація, що гелікоптер Мі-8 збройних сил рф, який здійснював рейс між двома авіабазами і перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30 СМ, сів на одному з летовищ України. Згодом стало відомо, що це була спецоперації ГУР МОУ. російський пілот Мі-8 пішов на співпрацю з нашими розвідниками. Члени екіпажу не знали про його наміри. У результаті спецоперації двоє з них були ліквідовані. Це підтвердив у коментарі «Радіо Свобода» керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

За його словами, ця перша така успішна операція одна з найкращих, проведених ГУР за всю історію України. Буданов повідомив, що вертоліт Мі-8 наразі у Києві, та анонсував на 7 вересня документальний фільм, де розповідатимуть деталі цієї операції. Він додав: пілот почувається чудово і схиляється до того, щоб залишитися в Україні...

Про ще одну спецоперацію повідомив представник ГУР МОУ Андрій Юсов. Мовляв, зранку 24 серпня в окупованому росіянами Криму відбувся бій (район мису Тарханкут).

«У рамках спецоперації відбулась висадка особового складу на території півострова. Головне управління розвідки з взаємодією з Військово-Морським флотом провели спецоперацію, цілі досягнуто, втрат серед особового складу немає. Продовжується спецоперація, всі деталі ми не розкриваємо, є втрати серед особового складу противника, а також серед сил та засобів. Інформація щодо кількості втрат уточнюється», — сказав він у інтерв’ю «Суспільному».