Вночі 25 серпня у напрямку південних областей із літаків Су-34 було випущено дві керовані авіаційні ракети Х-59 з Чорного моря та дві крилаті ракети «Калібр» із малого ракетного корабля з Азовського моря. Також зафіксовано пуск одного ударного БпЛА типу «Шахед» з напрямку Приморсько-Ахтарська. Всі п’ять цілей знищено. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

За даними Генштабу ЗСУ на 25.08, Сили оборони мали успіх на напрямках Новоданилівка — Новопрокопівка та Мала Токмачка — Очеретувате Запорізької області. Наші захисники закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби, а також продовжують вести наступальні дії на південь від Бахмута.

У свою чергу Секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю «Радіо Свобода» зазначив: український контрнаступ йде важко, але щодня оборонці просуваються вперед. Він зауважив, що все іде за затвердженим планом, і це дуже складна операція. За словами Данілова, ЗСУ крок за кроком визволяють окуповані росіянами території у той спосіб, який дає змогу зберегти максимальну кількість українських військових живими і неушкодженими.

А, за інформацією, яку оприлюднив очільник ГУР МОУ Кирило Буданов, росія не припиняла мобілізацію і наразі розглядає можливість додатково призвати 450 тисяч осіб.

Це, вважає він, говорить про чисельні втрати противника.

Щодо загибелі ватажка пвк «вагнер» пригожина, то британська розвідка припускає, що це матиме глибоко дестабілізуючий вплив на «вагнерівців» через вакуум лідерства.

Адже крім того повідомлялося про загибель і засновника та польового командира групи дмитра уткіна та начальника відділу логістики валерія чекалова. Речник МО США бригадний генерал Патрік Райдер на брифінгу заявив з цього приводу, що роль групи «вагнера» як бойової сили «значною мірою за всіма намірами і цілями більше не є чинником на полі бою в Україні».

Райдер нагадав, що після заколоту групи «вагнера» два місяці тому в росії ці сили фактично вивели з-під Бахмута та з поля бою загалом. Водночас речник Пентагону зауважив: «вагнерівці», по суті, «були найефективнішими бойовими силами росії на полі бою» в Україні.

Одночасно триває обговорення ударів і спецоперацій на території ворога. Зокрема, висадка десанту ГУР у Криму поблизу мису Тарханкут 24 серпня. Посилаючись на інсайдерську інформацію, військові експерти кажуть, що там було знищено російську С-400, і припускають — це робота українського протикорабельного комплексу «Нептун» (це той, що послав на дно російський крейсер «москва»). Так чи інакше завдяки діям наших військових, ССО противник отримує нові джерела подразнення та не встигає швидко реагувати. Це означає, що ми змінюємо тактику, яка дає ефективні результати, стверджує військовий аналітик Сергій Згурець.