Внаслідок бойової роботи ЗСУ знищено 4 повітряні цілі: 2 крилаті ракети «Калібр» (загалом ворог випустив 4) і 2 (з двох) керовані авіаційні ракети Х-59, повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

На жаль, є влучання в промисловий об’єкт на Полтавщині. Як повідомив очільник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, унаслідок атаки загинули 2 особи. «Нині фахівці проводять на місці влучання пошукові роботи та розбирають завали. Внаслідок атаки було повністю зруйновано виробничий цех», — зазначив він.

Також росія, застосувавши тактичну авіацію з південного напрямку, вдарила ракетами по Кривому Рогу. Як повідомив начальник ОВА Сергій Лисак, внаслідок атаки зруйновані 2 дачні будинки. Ще 5 — понівечені. Зайнялася пожежа в господарській споруді. Минулося без загиблих і постраждалих.

Ситуація на фронті стабільно важка, але контрольована. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, тривають важкі бої. За добу (на ранок 28.08) там відбулося понад 30 бойових зіткнень.

Як зазначила учора заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону, на Бахмутського напрямку є поступові, але впевнені просування щотижня. «Панівні висоти, що зайняті, йдуть по південному та північному флангах, що схоже на карті на напівоточення (Бахмута. — Ред.). По північному флангу ворог атакує, хоче відбити позиції, які ми зайняли.

Боротьба триває саме за це. По південному напрямку є просування: минулого тижня звільнили ще один квадратний кілометр», — повідомила вона.

За її словами, загалом на цьому напрямку фронту визволено вже 44 кв. км. Нині епіцентром бойових дій була Кліщіївка, водночас ворог чинить опір і в Оріхово-Василівці, але ЗСУ просуваються. До того ж окупанти здійснили безрезультатні наступальні дії ворога в районі Мар’їнки, Авдіївки, Степового, Новомихайлівки й Вугледара Донецької області.

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку російські війська завдали авіаударів у районах Надії та Твердохлібового на Луганщині. На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки Луганської області. На Авдіївському напрямку загарбники обстріляли з артилерії понад 10 населених пунктів. На Мар’їнському — наші війська продовжують стримувати наступ ворога в районі Мар’їнки на Донеччині. На Запорізькому напрямку загарбники завдали авіаударів у районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоданилівки Запорізької області. На Херсонському напрямку противник завдав авіаударів у районах Миколаївки, Микільського та Антонівки на Херсонщині. 

Водночас Сили оборони України продовжують вести свою наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Захисники закріплюються там на досягнутих рубежах та проводять заходи контрбатарейної боротьби.

Фото: колаж 24 каналу.