Зафіксовано 44 ворожі повітряні цілі: 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 було випущено з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95мс з каспію та району «енгельса». 16 ударних БпЛА типу Shahed-136/131 — з південного та північного напрямків (приморсько-ахтарськ, курськ). Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено всі 28 крилатих ракет та 15 ударних дронів.

У столиці зафіксовано падіння уламків у кількох районах. На жаль, загинули люди. «В Шевченківському районі на території підприємства уламки рашистських ракет убили двох осіб, ще одна отримала поранення. Також унаслідок падіння решток ракет виникли руйнування й пожежі в Шевченківському та Дарницькому районах», — наголосив начальник КМВА Сергій Попко.

Є руйнування й на Київщині. Голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей пошкоджено житлові та адміністративні будівлі, школу-інтернат, три гаражі, дві автівки.

Зафіксовано падіння уламків у дев’яти населених пунктах. Пошкоджено 17 приватних будинків, постраждали три особи.

Неспокійно було й на Житомирщині. За інформацією очільника ОВА Віталія Бунечка, росіяни атакували один з об’єктів інфраструктури області дронами-камікадзе. «Завдяки ефективній роботі підрозділів протиповітряної оборони частину повітряних цілей було збито. Уламками збитого безпілотника було частково пошкоджено об’єкт інфраструктури та залізничне полотно. Попередньо, жертв та постраждалих немає», — зазначив він.

Ситуація на фронті стабільно важка, але контрольована. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, тривають важкі бої. За добу (станом на ранок 30.08) там відбулося понад 30 бойових зіткнень.

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Першотравневого, Кислівки, Куп’янська Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Курилівка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Піщане Харківської області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Богданівки, Курдюмівки та Озарянівки Донецької області. Завдав авіаційних ударів у районах Кліщіївки, Дружби, Південного Донецької області.

Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 25 населених пунктів. На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки, обстріляв з артилерії та мінометів населені пункти Керамік, Новокалинове, Степове, Авдіївку, Невельське, Карлівку Донецької області.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів у районах Красногорівки та Мар’їнки Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Залізничного та Вербового Запорізької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів. На Херсонському — від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 10 населених пунктів.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.