Два з них — «Дніпро-1» і «Зоря» — віднедавна отримали проблеми з наставниками. Олександра Кучера — тренера дніпрян — звільнили з посади, а от керманич луганчан серб Ненад Лалатович сам заявив про відставку.

Щоправда, офіційної реакції клубу на те рішення поки що не було.

Перед трьома клубами (окрім названих, гратиме ще й «Динамо») стоїть досить складне завдання.

Бронзовий призер чемпіонату України «Зоря» в Лізі Європи минулого тижня в Празі програла перший матч плей-оф «Славії» (0:2). Слід зазначити, що гостям певною мірою не пощастило. Адже вони більшу частину поєдинку успішно оборонялися. А два м’ячі пропустили лише під завісу зустрічі (на 81-й і 90+4 хвилині).

Тепер команди зіграють у Любліні (Польща). Початок о 20:00 (за київським часом).

Матч обслуговуватиме французька бригада арбітрів, рефері — Жером Брізар.

Переможець протистояння гратиме в групі Ліги Європи. Переможений перейде до Ліги Конференцій.

У цьому турнірі грають «Дніпро-1» і «Динамо». Ситуацію, в якій опинився наш клуб, безнадійною не назвеш. Як відомо, дніпряни в гостях у першому поєдинку зіграли внічию (1:1) в Трнаві (Словаччина) проти «Спартака».

Нагадаємо, українська команда поступалася (відкрив рахунок Офорі, 55), але врятувала матч — Піхальонок реалізував пенальті (67).

Тепер команди переїхали до іншого словацького міста Кошице, де в ролі господаря виступатиме «Дніпро-1». Початок зустрічі о 21:00 (телетрансляція на каналі УНІАН).

Її обслуговуватимуть судді з Угорщини, рефері — Балаж Берке.

Нарешті «Динамо», яке продемонструвало досить непогану гру тиждень тому в Бухаресті, приймаючи турецький «Бешикташ». Кияни поступилися 2:3 (третій м’яч пропустили на 5-й доданій). Але вони й авторитетні фахівці наголосили на певних похибках у рішеннях англійських арбітрів. Ті помилки, на їхню думку, суттєво вплинули на результат.

До матчу в Стамбулі кияни готувалися в столиці Румунії. Там вони мали належні умови.

Працювали на стадіоні «Ангел Йорданеску», який є домашньою ареною футбольного клубу «Волунтарі», що базується в однойменному містечку на північ від Бухареста. Сюди «біло-синіх» запросив знаменитий гравець збірної Румунії і київського «Динамо» 2000-х років Флорін Чернат, який завершував у «Волунтарі» кар’єру гравця, а нині працює у клубі на посаді спортивного директора.

Матч у Стамбулі відбудеться на стадіоні «Бешикташ Парк». Він почнеться о 21:00 (телетрансляція наживо на каналі 2+2). Зустріч судитимуть португальці на чолі з Жоау Пінейру.