«У напрямку Новоданилівка — Новопрокопівка мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби», — йдеться у повідомленні.

Крім того, росіяни намагалися наступати в районах Мар’їнки, Старомайорського Донецької області та Вербового Запорізької області, але успіху не мали. Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці, здійснює переміщення підрозділів та військ, застосовує резерви. Також наші захисники продовжують стримувати російські війська на Лиманському та Бахмутському напрямках. Тривають важкі бої.

За словами начальниці об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, ЗСУ допомагають мінно-вибухові загородження, які окупанти намостили проти нас...

Вона зазначила: на Запорізькому напрямку українська армія просувається вперед. Противник перебуває на Лівобережжі вже давно і мав час, можливості, будівельний потенціал, щоб влаштувати багатоешелонову оборону, з якою в ЗСУ ще попереду буде зустріч.

«Але наша вода на нашій території посунула ворожі мінні загородження назустріч самим росіянам. Дуже часто трапляються випадки, коли вони самі підриваються на своїх же «сюрпризах».

Ми розуміємо, що лінія фронту, яка пролягає річкою Дніпро, є специфічною і важкою. Тому росіяни, притиснуті із Запорізького напрямку, нервують уздовж лінії узбережжя. Ми продовжуємо зачищати територію, яка від зрізу води дасть змогу нам просуватися в глибину. Поки це недоцільно, оскільки можемо опинитися під ворожим вогнем. Тому триває контрбатарейна боротьба», — пояснила Гуменюк.

Окремо фахівці продовжують розбір польотів БПЛА в ніч на 30 серпня, які вважають наймасштабнішою атакою проти росії. Зокрема, удар по летовищу у пскові, що є базою для російських 
Іл-76 і де обслуговують псковську десантну дивізію, пошкодив шість літаків (чотири не підлягають відновленню). Цю інформацію підтвердили у ГУР МОУ.

Військові аналітики стверджують, що це дуже крутий результат! Адже загальна кількість таких літаків в арсеналі рф — 110 штук. Тобто в результаті тільки одного удару виведено з ладу одразу понад 6% цих літаків. Експерти зауважують, що ці Іл перебували у пскові на відкритих майданчиках, на певній відстані один від одного. Тобто кожна ціль була визначена окремо.

Ще одна група дронів залетіла до брянська. Там уражено завод «Кремній ЕЛ», що виготовляє транзистори та мікрочипи, які використовуються в російському озброєнні — в балістичних ракетах, ЗРК С-400 та винищувачах Су-35. А в калузькій області дрони влучили у нафтопереробний завод — спалахнув трубопровід. Імовірно, що далі буде...

Фото з відкритих джерел.