Силами оборони вдалося знищити 23 із 32 ворожих цілей. Як повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, 17 дронів збили наші сили ППО над областю. Але, на жаль, є і влучання.

«У декількох населених пунктах Ізмаїльського району пошкоджено складські та виробничі будівлі, сільгосптехніку та устаткування промислових підприємств. Також через потрапляння уламків унаслідок збиття виникло декілька загорянь на території цивільних об’єктів», — зазначив він.

Речник МЗС Олег Ніколенко повідомив, що два російські дрони-камікадзе Shahed-136 впали та здетонували на території Румунії. «За інформацією Державної прикордонної служби України, вночі під час масованої атаки росії в районі Ізмаїльського порту російські «шахеди» впали та здетонували на території Румунії. Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, а й безпеці сусідніх країн, зокрема держав — членів НАТО», — підсумував він.

У небі над Дніпропетровщиною Сили оборони знищили сім безпілотників, але також є влучання, повідомив очільник ОВА Сергій Лисак. «Постраждав інфраструктурний об’єкт у Дніпровському районі. Там виникла пожежа.

Наслідки уточнюються. Попередньо, без загиблих та постраждалих», — сказав він.

Ситуація на фронті стабільно важка, але контрольована. За добу (станом на ранок 04.09) відбулося понад 30 бойових зіткнень. Як повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, на Бахмутському напрямку росіяни ведуть обороні дії для стримування просування наших військ. Окупанти безуспішно здійснюють спроби відновити втрачене положення в районах Кліщіївки, Курдюмівки, Озарянівки Донецької області.

За її словами, є успіхи ЗСУ в районі Кліщіївки. «Загалом за час контрнаступальних дій України під Бахмутом визволено вже 47 кв. км території. Протягом минулого тижня звільнена від загарбників площа збільшена на 3 кв. км», — зазначила вона.

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку Сили оборони відбивають по декілька ворожих атак за день і не дають ворогу просуватися вперед. Кількість обстрілів з боку росіян залишається високою. Також на Лиманському напрямку рф веде безрезультатні наступальні дії в районах Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області.

На Авдіївському, Мар’їнському напрямках противник зосереджував основні зусилля на наступі з метою покращення тактичного положення. Там ворог даремно намагався наступати в районах населених пунктів Сєверне, Авдіївка, Мар’їнка, Красногорівка, Новомихайлівка Донеччини.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог тримається в обороні. російська армія продовжує обстріли позицій українських підрозділів та цивільних об’єктів у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях.

Противник активно застосовує баражуючі боєприпаси «Ланцет».

Крім того, Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. У процесі ведення наступальних дій ЗСУ мали успіх у напрямку Новоданилівки та Новопрокопівки. Там захисники закріплюються на досягнутих рубежах.