За даними Повітряних сил, ворог завдав удару ракетами та ударними дронами. Із 33 зафіксованих цілей ППО знищила 23. Зокрема, сім ракет типу Х-101/Х-555/Х-55, балістичну ракету «Іскандер-М» та 15 (з 25) БПЛА типу Shahed-136/131.

За повідомленням голови Одеської ОВА Олега Кіпера, протягом майже трьох годин російські терористи атакували Ізмаїльський район Одещини «Шахедами». Унаслідок цієї атаки загинув співробітник агропідприємства, у кількох населених пунктах зафіксовано руйнування та пожежі. Також пошкоджено об’єкти припортової та сільськогосподарської інфраструктури: елеватори, адміністративні будівлі...

«Чергова ракетна атака ворога на мирне місто з метою вбити цивільне населення та зруйнувати інфраструктуру. І знов атака не проста, а комбінована. Попередньо з району саратовської області з літаків стратегічної авіації Ту-95МС рашисти випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55. Одночасно по Києву були запущені ракети іншого типу, ймовірно — балістичного. Усі ворожі цілі, які рухалися в напрямку столиці, було знищено силами і засобами ППО. Попередньо в Києві без жертв та руйнувань», — написав у Телеграмі начальник КМВА Сергій Попко.

Водночас оперативна обстановка на фронті залишається складною. Напередодні Президент України Володимир Зеленський здійснив поїздку на схід, під час якої обговорив ситуацію з комбатами, бригадами, які ведуть бойові дії на Бахмутському напрямку. Зустрівся й з військовими командирами батальйонів. Говорили про забезпечення артснарядами, ракетами для систем ППО, транспортом, засобами РЕБ тощо.

Противник не полишає свої плани вийти на кордони Донецької та Луганської областей, вперто готується взяти реванш та перехопити оперативну ініціативу, зазначив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, на Куп’янському напрямку ворог завершує підготовку штурмових загонів, щоденно обстрілює українські позиції з артилерії та мінометів. На Лиманському напрямку триває заміна військ на частини 25-ї армії, які сформовані та перекинуті з території рф. На Бахмутському напрямку тривають запеклі бої, окупанти намагаються утримати займані позиції, але підрозділи Сил оборони крок за кроком вибивають загарбників з рідної землі.

Командувач наголосив, що в таких непростих умовах необхідно приймати миттєві та правильні рішення, реагуючи на зміни в характері дій противника та загрози, які виникають з його боку. Та запевнив: спільно з командирами у військових частинах ОТУ «Лиман» та «Соледар» було розглянуто всі можливі варіанти дій противника і прийнято найбільш ефективні управлінські рішення.

Щодо ділянок фронту на півдні, то там, як зазначає військовий експерт Сергій Згурець, зросла кількість напрямків, де ЗСУ здійснюють тиск на ворога по лінії оборони. Концепцію наступу, що реалізується в тому секторі, він характеризує трьома словами — розтягуй, виснажуй та бий.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони продовжують ведення наступальної оборони на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Активізувалися бойові дії на Бердянському векторі, зокрема, у районі селищ Новодонецьке та Новомайорське. А ще наші сили, констатує Згурець, тиснуть на ворога поблизу Вугледара в Павлівці з обох боків, замикаючи район населеного пункту в оточення з півночі та заходу. Отож на декількох напрямках фронту ситуація для росіян стає дедалі складнішою.