Окупанти також атакували Україну 33 дронами-камікадзе Shahed-136/131, з яких 26 перехопила ППО. російські терористичні атаки завдали руйнувань або пошкодження більш ніж 100 приватних будинків та іншої цивільної інфраструктури.

Ворог знову атакував Криворіжжя ракетами та «шахедами». Внаслідок ракетного удару сталася пожежа, яку рятувальники оперативно загасили, зазначив очільник ОВА Сергій Лисак. За його словами, у Гречаноподівській громаді є пошкодження приватних будинків: потрощено 4 хати, декілька господарчих споруд. Крім того, від артилерійських обстрілів постраждала Нікопольщина. Ворог бив по Нікополю, Марганецькій та Мирівській громадах.

Пошкоджено приватне підприємство. Побиті 2 будинки та газогін. Попередньо, всюди минулося без загиблих та постраждалих.

За даними Генштабу, на На Бахмутському напрямку українські воїни мають частковий успіх на околицях Кліщіївки, виштовхують ворога з позицій та закріплюються на нових рубежах. Крім того, окупанти зробили невдалі спроби прорвати оборону Збройних Сил України в Оріхово-Василівці, Кліщіївці та Курдюмівці.

На Авдіївському напрямку Сили оборони стримують ворога, проводять штурмові операції. Зокрема, ЗСУ успішно тримають оборону в околицях Кераміка, Авдіївки, Сєверного, Мар’їнки, Рівнополя, де лише протягом доби ворог здійснив майже 20 штурмів. Усі атаки противника призвели до значних втрат особового складу та техніки для окупантів.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, а на Херсонському наша армія продовжує вести контрбатарейний вогонь, знищувати склади постачання та успішно завдати ударів по тилу противника.

Учора заступниця міністра оборони Ганна Маляр підтвердила звільнення частини селища Опитного поблизу Авдіївки Донецької області. За її словами, за тиждень ЗСУ деокупували ще 2 кв. км на Бахмутському напрямку і 1,5 кв. км на півдні. «Відбувався рух у районі Опитного. Сили оборони зайняли частину цього населеного пункту. Також маємо частковий успіх у районі Новомайорського Донецької області. Наші захисники зараз закріплюються у тих районах», — повідомила вона.