Про це на урядовому порталі інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Ці гроші держава виплатила громадянам України для ремонтів квартир і будинків, які були пошкоджені через російські обстріли.

Програму Мінінфраструктури розпочало у травні разом з командою Мінцифри та TAPAS Project/Прозорість і підзвітність у держуправлінні та послугах і чули багато скептичних думок. Не всі вірили, що без корупції, черг та принижень люди зможуть отримати реальні гроші.

Плани перетворилися на конкретні дії. Сам процес — від подачі інформаційного повідомлення до безготівкового розрахунку — максимально цифровізований, алгоритм роботи комісій органів місцевого самоврядування — регульований Постановою і обмежений чек-листом з прописаною вартістю робіт та будматеріалів. У разі проблемних питань заявник завжди може звернутися до Урядового контактного центру 15-45. І, як запевняють, серед масиву дзвінків не було жодного про несправедливість чи неправомірність.

У відомстві наголошують, що виплати вже отримали 12146 осіб, які подали заявки. Загалом таких понад 41 тисяча.

Заяви надходять переважно з тих територій, які перебували під окупацією або ж розташовані поблизу кордону з росією.

Більше третини з тих, хто взяв участь у програмі «єВідновлення» (35%), — це люди, яким за 60. Найстарші одержувачі допомоги — три жінки, яким виповнилося 97 років. Вони проживають на Київщині та Миколаївщині.

Важливо, що 75% усіх грошей на будівельні матеріали були витрачені у невеликих місцевих магазинах, будівельні роботи також замовлені у фізичних осіб-підприємців.

Кількість вакансій в Україні продовжує зростати.

Про це інформує портал працевлаштування Work.ua. Так, кількість вакансій на сайті в серпні зросла до 102 тисяч. Це лише на 6% менше за показники серпня 2021-го.

Зокрема, напередодні нового навчального року зростала кількість вакансій у категорії «Освіта та наука» — побільшало пропозицій для вчителів англійської та математики.

Найбільший приріст вакансій у серпні до липня спостерігався в категоріях для пенсіонерів та ветеранів. Майже половина (46%) нових вакансій — це вакансії для працівників із досвідом.

Найбільші зарплати залишаються в медіабаєрів — 55 тисяч гривень та водіїв-міжнародників — 42,5 тисячі гривень.

Водночас, наголошують експерти, триває криза в українському IT: кількість активованих профілів та відгуків кандидатів зростає, натомість кількість пропозицій від рекрутерів за ними не встигає.

Загалом у серпні рекрутери опублікували 10,2 тисячі вакансій, а свій профіль активувало 19,4 тисячі кандидатів. Це найбільший розрив між опублікованими профілями і вакансіями.

Україна імпортує 172,6 тисячі тонн макулатури! А вітчизняні підприємства з переробки вторинної сировини змушені купувати майже 200 тонн відходів щороку, адже їм бракує місцевої сировини. Через це підприємства не можуть працювати на повну потужність, повідомляє компанія «Еко-Сервіс» на власній сторінці у Фейсбуці. Зазначається, що в країні на підконтрольних територіях функціонує 82 підприємства з переробки вторинної сировини, які спеціалізуються на переробці: макулатури — 18, можуть переробити 885 тисяч тонн, переробляють — 606,4, імпортують 172,6 тисячі тонн, експортують 5,1 тисячі тонн; полімерів — 41, можуть переробити 208 тисяч тонн, переробляють 112,9 тисячі тонн, імпортують 19 тисяч тонн, експортують 2,1 тисячі тонн; ПЕТ-пляшок — 14 од., можуть переробити 56,7 тисячі тонн, переробляють 27,5 тисячі тонн;  склобою — 9, можуть переробити 720 тисяч тонн, переробляють 412,8 тисячі тонн, імпортують 10,3 тисячі тонн, експортують 2,1 тисячі тонн.

Як повідомили на підприємстві, останнім часом дедалі більшої популярності у споживачів набирає послуга з доставки вторсировини на переробні підприємства поштою.

Інфографіка зі сторінки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у Фейсбуці.