Мовляв, внаслідок влучення ракет отримали пошкодження два кораблі, які перебували на ремонті. Уже згодом представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов повідомив деяким ЗМІ, що в тимчасово окупованому Севастополі внаслідок нічної атаки уражено великий десантний корабель рф «мінськ» та російський підводний човен «ростов-на-дону».

«Є пошкодження судноремонтного заводу імені Орджонікідзе в місті Севастополі, зокрема обладнання. Якщо говорити про плавзасоби, то ми можемо підтвердити ураження великого десантного корабля і підводного човна», — розповів він.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у соцмережі також прокоментував цей удар по Севастополю. За його словами, ймовірно, нічна атака на місто здійснювалася за допомогою авіації. «А доки окупантів «штормить» і вони оговтуються від нічної «бавовни» у Севастополі, подякую пілотам Повітряних сил Збройних Сил України за чудову бойову роботу! Далі буде...» — написав він.

Окупанти продовжують тероризувати мирне населення. Учора ворог знову атакував Одещину та Сумщину кількома групами ударних БПЛА типу Shahed-136/131 із трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, мис Чауда, Курськ, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Зазначається, що загалом терористи запустили 44 дрони. Основним напрямком росія вкотре обрала південні райони Одещини та портову інфраструктуру регіону. До відбиття атаки було залучено винищувальну авіацію, підрозділи зенітних ракетних військ, мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України. «Загалом внаслідок нальотів російських ударних дронів на Ізмаїльський район постраждало 7 цивільних осіб. Шість осіб — у Рені, ще одна — в Ізмаїлі», — повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

На фронті тривають запеклі бої. За добу (на ранок 13.09) ворог завдав 7 ракетних та 35 авіаційних ударів, здійснив понад 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і по цивільних об’єктах країни.

За даними Генштабу, на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках противник не полишає спроб прорвати оборону Збройних Сил України біля Оріхово-Василівки. У свою чергу Сили оборони під час наступальних дій мали частковий успіх у районі Кліщіївки Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, тиснути на ворога, проводити штурмові дії та відвойовувати нашу землю. На Мелітопольському напрямку ЗСУ продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій.

Завдяки штурмовим діям наші воїни мають частковий успіх у районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу, знищуючи логістику, місця дислокації і вогневі позиції ворожих підрозділів.