Як повідомляють деякі ЗМІ, військова контррозвідка СБУ та ВМС провели унікальну спецоперацію біля Євпаторії — знищили російський комплекс ППО «Тріумф» вартістю 1,2 млрд доларів.

Учора ворог знову атакував Україну кількома групами ударних безпілотників типу Shahed-136/131. Вони летіли в напрямку Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Сумської областей. Сили української ППО знищили 17 з 22 ворожих дронів.

На фронті тривають запеклі бої. За добу (станом на ранок 14.09) ворог завдав два ракетні та 92 авіаційні удари, здійснив понад 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах країни.

За даними Генштабу, на Куп’янському та Бахмутському напрямках росія не полишає спроб прорвати оборону ЗСУ в районах північно-східніше Берестового Харківської області, Білогорівки Луганської області та Богданівки Донецької області. Зі свого боку Сили оборони в процесі наступальних дій мали частковий успіх у районах Бахмута, Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, тиснути на ворога, проводити штурмові дії та відвойовувати нашу землю. Усі атаки ворога в районах Малої Токмачки та Вербового Запорізької області обернулися для окупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці. На Херсонському — ЗСУ продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади та завдавати успішного ураження по тилах противника.