«У результаті блискавичної операції російський гарнізон Андріївки був оточений, відрізаний від основних сил та знищений. За дві доби 3-тя окрема штурмова бригада ліквідувала начальника бригадної розвідки ворога, трьох комбатів, майже всю піхоту 72-ї бригади разом з офіцерами і значною кількістю техніки», — повідомили в командуванні 3-ї ОШБр.

Наразі бої тривають, українські підрозділи продовжують закріплюватися на нових позиціях.

«Взяття та утримання Андріївки — наш шлях до прориву на правому фланзі від Бахмута і ключ до успіху всього подальшого наступу. За результати цих боїв ми платимо високу ціну. І за кров кожного нашого бійця буде відплачено тільки кров’ю», — підсумували військові.

Учора ворог знову атакував ударними БпЛА типу «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку (приморсько-ахтарськ). Загалом зафіксовано пуски 17 ударних БпЛА, які різними маршрутами рухалися у напрямку Хмельниччини. Усі «шахеди» знищено протиповітряною обороною, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

На фронті тривають запеклі бої. За добу (на ранок 15.09) ворог завдав 2 ракетні і 25 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і по цивільних об’єктах країни.

За даними Генштабу, на Бахмутському напрямку противник не полишає спроб прорвати оборону Збройних Сил України в районі Богданівки. Своєю чергою Сили оборони в результаті наступальних дій мали частковий успіх у районі Кліщіївки. Наші війська завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах Ласточкиного та Авдіївки Донецької області. Там ворог здійснив до десяти невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Крім того, всі атаки ворога в районі Мар’їнки Донецької області обернулися для окупантів значними втратами у живій силі і техніці.

На Шахтарському напрямку українські воїни утримують ініціативу, тиснуть на ворога, проводять штурмові дії та відвойовують нашу землю.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, в районі Вербового Запорізької області завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці. На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади забезпечення та завдавати ураження по тилах противника.

На знімку: український наступ в обличчях бійців Третьої штурмової. Світлини з військовими 2-го механізованого батальйону бригади в районі Бахмута. 

Фото зі сторінки 3-ї окремої штурмової бригади у Фейсбуці.