Загалом було зафіксовано пуски кількох груп «шахедів» (за попередніми даними 24) з південно-східного та північного напрямків. У результаті бойової роботи 17 дронів захисники збили в межах Сумської, Полтавської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей, повідомили Повітряні сили. На жаль, є влучання у нафтопереробний завод у Кременчуці. Там сталася пожежа. Роботу заводу тимчасово припинено. На щастя, постраждалих немає.

На фронті тривають активні бойові дії на різних напрямках. ЗСУ проводять наступальні дії на півдні, на сході навколо Бахмута й активною обороною стримують спроби ворога просунутися на лінії Куп’янськ — Сватове — Кремінна. До речі, там зосереджене одне з великих угруповань російських окупантів. Як повідомив військовий експерт Сергій Згурець, це вороже угруповання «захід» включає першу танкову армію, чотири загальновійськові армії, одна з яких 41-ша зараз виходить на ротацію після значних втрат. А замість неї заводиться нова 25-та армія, яка скеровує свої підрозділи на лінію Куп’янськ — Сватове — Кремінна. Загальна чисельність цього угруповання противника — 120 тисяч.

«Ворог намагався на цій ділянці фронту проводити наступальні дії на трьох окремих напрямках. Насамперед на Куп’янськ від Синьківки й Лиман-1. Однак жодних просувань у ворога не було. Потім були спроби діяти від Новоселівського, Новоєгорівки у бік Борової, де так само були атакуючі дії російської сторони, сформовані певні плацдарми на березі річки Оскіл. Але також були контратаки українських сил. І зараз фактично настав період, коли після активних українських контратак є певна пауза у діях російської сторони. А це свідчить про те, що ворог готується до переформатування, аби розраховувати на подальші наступальні дії», — повідомив він.

Тривають запеклі бої й на інших напрямках. За добу (на ранок 20.09), за даними Генштабу, на Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі Ягідного Донецької області. Противник намагався відновити втрачені позиції в районі Андріївки Донецької області, успіху не мав. Сили оборони продовжують штурмові дії в районі на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області. Окупанти здійснили 13 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. На Авдіївському та Шахтарському напрямках ЗСУ продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці.

На Запорізькому напрямку атаки ворога в районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоданилівки Запорізької області завершилися для окупантів значними втратами. На Мелітопольському — Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога.