Загалом зафіксовано пуски 43 крилатих ракет із 10 літаків стратегічної авіації Т-95мс з району на захід від енгельса. Внаслідок бойової роботи ППО знищено 36 ракет.

Над Києвом бійці ППО збили понад 20 повітряних цілей. Уламки ракет впали в кількох районах столиці. Серед постраждалих є дитина. Так, за даними КМВА, у Дарницькому районі уламки ракети впали на нежитлову будівлю, через падіння на станцію технічного обслуговування виникла пожежа на площі 400 кв. м, також загорілися припарковані автомобілі.

«Постраждало 7 осіб, з них 1 дитина (дівчинка 9 років). Майже в усіх різані рани. Трьох осіб госпіталізували. Решта отримали медичну допомогу на місці. Попередньо загрози для життя у постраждалих немає», — йдеться у повідомленні адміністрації.

У Шевченківському районі пошкоджено газову трубу — займання не було, в житловому будинку вибуховою хвилею вибито двері, пошкоджено вікна. Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що у Голосіївському районі пошкоджено вікна у 5-поверховому будинку. Руйнувань і постраждалих немає.

На Київщині в результаті падіння уламків виникли пожежі на території підприємств. Також є пошкодження приватного сектору. Двоє осіб поранено.

У Черкасах під час відбиття російської ракетної атаки уламки впали на готель у центрі міста та на ринок. «Триває розбір завалів на місці падіння уламків російської ракети. Натепер відомо про 9 потерпілих. Із них двоє — тяжкі. Медики надають усю необхідну допомогу», — написав у Телеграмі начальник обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

Ворог завдав трьох ракетних ударів по території Дрогобича. Два прильоти — по промисловому об’єкту. Загорівся цех, зруйновано триповерхову будівлю складу, є загоряння на площі майже 30 кв. м. Ще один ракетний удар — по приватному двоповерховому складу. Є загоряння на площі 20 кв. м. Інформації про постраждалих не надходило, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Окупанти гатили і по Рівному. В ОВА повідомили, що є влучання в енергетичну та цивільну інфраструктуру. Постраждало СТО і п’ять автівок, які перебували на її території. Без людських жертв.

Ворог завдав 6 ракетних ударів по Слобідському району міста Харкова. Під російський ракетний удар потрапив об’єкт цивільної інфраструктури Харкова, повідомили у ДСНС.

Унаслідок нічних обстрілів Херсона загинули двоє чоловіків віком 29 і 41 рік. «Вони перебували в гуртожитку, в який поцілили окупанти», — повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. За його словами, армія рф гатила по житлових кварталах Херсона. росіяни поцілили у будівлю гуртожитку, коли люди ще спали. Поранень зазнали п’ятеро осіб.

На фронті тривають запеклі бої. За добу (на ранок 21.09) ворог завдав 2 ракетні та 25 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і по цивільних об’єктах країни.

За даними Генштабу, на Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районі на захід від Зайцевого Донецької області. Противник намагався відновити втрачені позиції на схід від Андріївки Донецької області, успіхів не мав. Сили оборони продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області. Ворог здійснив 13 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Водночас на Авдіївському та Шахтарському напрямках наші захисники тримають оборону на зайнятих рубежах, мають ініціативу та відвойовують нашу землю.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій. Наші захисники відбили атаки ворога в районі Роботиного Запорізької області. Окупанти мають значні втрати у живій силі і в техніці. На Херсонськму — Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та завдають ураження по тилах противника.