Так, у філії Культурно-спортивного комплексу «Шинник» Комунального закладу культури «Арттериторія» відремонтували дах, електромережі та укриття. А ще оновили простір для майстер-класів, семінарів, лекцій та конференцій.

Начальник управління культури міськради Євген Хорошилов розповів, що об’єкт колись був відомчим, його збудували ще в радянські часи і жодного разу не оновлювали, практично нічого в нього не вкладали: «Почали системно відтворювати цей простір та розвивати творчу діяльність на базі цього закладу. Оновили одну з кімнат. Це такий пілотний проєкт зі створення мультисучасного простору. Тут зможуть працювати і штатні співробітники, і ті, хто хоче провести якийсь творчий захід, але не має для цього приміщення. Можна організовувати майстер-класи, семінари, лекції тощо. Ремонт уже на фінальній стадії. А після ремонту даху у малій залі можна проводити вистави, концерти, урочисті заходи».

Також облаштували й укриття, розраховане на пів тисячі відвідувачів та працівників закладу. Раніше тут був суцільний смітник, залишений колишніми балансоутримувачами — металеві конструкції, тріщини на стінах, відсутність нормальної підлоги.

«Ми частково укріпили фундамент, відремонтували електрику, підлогу. Також зробили вентиляцію та замінили трубопровід. Крім цього, встановили місця для сидіння та парти для занять. Також є санітарні кімнати, проведений Інтернет», — зазначив головний інженер КЗК «Арттериторія» Андрій Шатіро.

Оновлення відбулося й в одній із найвідоміших дніпровських мистецьких шкіл — дитячій музичній школі № 6 ім. Володимира Скуратовського, яку відвідують майже п’ятсот учнів. До нового навчального року у школі відремонтували мережу водопостачання та санвузли.

Нещодавно заклад уперше отримав від Українського культурного фонду грант майже на 600 тисяч гривень. Це дасть змогу облаштувати віртуальний музей, присвячений Володимиру Скуратовському, організувати на одній платформі всю його музичну, літературну, музикознавчу та лекторську спадщину.

«До цього в нашій школі ми вже зробили музей за кошти, які виграли під час проєкту «Бюджет участі». Але цей грант дасть нам змогу створити віртуальний музей, щоб ми могли розширити аудиторію та ознайомити всіх охочих із творчістю відомого українського композитора. Це буде інтерактивна платформа, на якій відвідувачі зможуть «поспілкуватися» із Володимиром Скуратовським і включитися у пізнавальну музичну гру. Крім того, сайт міститиме 3D-екскурсії», — каже директор школи Наталія Іванова.

Дніпропетровська область.