Одарівки та Іванівського. Як зазначив начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш, за добу (на ранок 27.09) ворог 580 разів відкривав вогонь по наших захисниках на цьому напрямку, чотири рази використовував авіацію, відбулося 12 бойових зіткнень.

«Ми успішно нейтралізували 10 гармат Д-30, а також ще 3 гармати Д-20, 2 «Піони» 203 мм та 4 «Мста-Б». Також був ліквідований дивізіон артилерійських озброєнь. Вдалося знищити численні спеціальні засоби радіоелектронної розвідки», — повідомив він.

За його словами, ворог намагається повернутися на позиції в районі Кліщіївки та Андріївки, але наші війська відбивають атаки, закріплюються та продовжують наступати на південному фланзі. «Є значні успіхи. Траса Бахмут — Горлівка вже частково під вогневим контролем. Ми вже можемо до неї добивати, це траса, яка за 3 км від лінії зіткнення, це робоча дистанція для наших мінометів та БПЛА», — підсумував Ілля Євлаш.

На Запорізькому напрямку наші хлопці майже щодня досягають невеликих успіхів. Судячи з карт DeepState, звільнена територія збільшується після кожного оновлення. Сили оборони продовжують вбивати клин між селами Новопрокопівка та Вербове, бої точаться на околицях обох населених пунктів.

Днями командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив про прорив біля Вербового. При цьому визнав, що просування відбувається повільніше, ніж очікувалося. «На лівому фланзі ми маємо прорив, і ми продовжуємо рухатися далі. Головне — не втратити ініціативу», — зазначив він.

Досить спекотно й на інших напрямках. На Авдіївському — захисники відбили атаки противника в районі населеного пункту Сєверне Донецької області. На Мар’їнському — росіяни безуспішно наступали у районі Мар’їнки Донецької області, де здійснили 13 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. На Шахтарському напрямку наші воїни продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах.

Події останніх днів показали, що для російської армії у Криму не залишилося безпечних місць. І найгучнішим став ракетний удар по штабу Чорноморського флоту рф в окупованому Севастополі. Операція під кодовою назвою «Крабова пастка» відбувалася за участю Сил спеціальних операцій. Деталі не повідомляються, але завдяки їхній роботі Повітряні сили атакували штаб у той момент, коли там тривала нарада високопоставлених офіцерів. За даними ГУР Міноборони, ліквідовано 34 офіцери. Ще 105 окупантів зазнали поранень, штабна будівля відновленню не підлягає.