«Рух» — «Олександрія». 0:1. Винники. Стадіон імені Богдана Маркевича. Рефері — Дмитро Панчишин (Харків). Гол: Сапуга, 90+4 (а/г).
Кажуть, що після розгромної поразки в чемпіонаті від «Чорноморця» (1:5) наставник «Олександрії» Руслан Ротань мав намір піти у віставку. Цього з якихось причин не сталося. Але тренер, погодьтеся, опинився в надто складній ситуації. І кубкова поразка могла б прискорити процес відставки. Але наставника врятував випадок.
Протягом основного часу жодній команді не вдалося забити. А от у доданий час, останньої миті, м’яч побував у воротах господарів. І забив його у власні ворота гравець львів’ян Сапуга. Бідолага намагався розрядити ситуацію під час атаки гостей. І з цього вийшла біда для «Руха».
Отже, «Олександрія», яка не вигравала у шести матчах поспіль, гратиме в 1/4 фіналу.
«Верес» — «Шахтар». 0:3. Рівне. Стадіон «Авангард». Рефері — Ігор Пасхал (Херсон). Гол: Кащук, 65, Бондаренко, 68, Очеретько, 90+1.
Перший тайм минув без забитих м’ячів. Хоча «Шахтар» диктував умови. А от після перерви перевага гостей ставала ще помітнішою.
Протягом трьох хвилин донеччани завдали подвійного удару. В обох випадках помітну роль відіграв Бондаренко. Спочатку він зробив передачу на хід Кащуку, котрий влучно пробив у дальній кут. А потім сам Бондаренко витончено завершив гольовий момент після передачі Зубкова.
І вже в доданий час «гірники» підвели переможну риску в цьому поєдинку. Очеретько на ближній стійці завершив простріл Сікана з правого флангу карного майданчика.
Продемонструвавши досить привабливу гру, «Шахтар» вийшов до чвертьфіналу після переконливої перемоги.

Відомий календар «Діамантової Ліги-2024»

Легка атлетика. Нещодавно ми вітали з перемогою в фіналі «Діамантової Ліги» нашу чарівну Ярославу Магучіх — найсильнішу у світі стрибунку у висоту.

А організатори найпрестижнішої комерційної серії змагань з легкої атлетики вже визначилися з календарем на сезон 2024 року. Пропонуємо графік етапів:
Сямен (Китай) — 20 квітня.
Шанхай (Китай) — 27 квітня.
Доха (Катар) — 10 травня.
Рабат (Марокко) — 19 травня.
Юджин (США) — 25 травня.
Осло (Норвегія) — 30 травня.
Стокгольм (Швеція) — 2 червня.
Париж (Франція) — 7 липня.
Монако — 12 липня.
Лондон (Велика Британія) — 20 липня.
Лозанна (Швейцарія) — 22 серпня.
Сілезія (Польща) — 25 серпня.
Рим (Італія) — 29 серпня.
Цюрих (Швейцарія) — 5 вересня.
Брюссель (Бельгія) — 13—14 вересня (фінал).