Атака відбувалася з південно-східного напрямку — район приморсько-ахтарськ (росія) і мис Чауда (окупований Крим). Силами та засобами Повітряних сил знищено 34 «шахеди».  

Очільник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович повідомив, що регіон пережив «надзвичайно складну ніч». За його словами, частину «шахедів» було знищено. Водночас він підтвердив, що внаслідок атаки рф є влучання. За попередньою інформацією, минулося без загиблих та травмованих.

На фронті тривають бойові дії. За добу (на ранок 28.09), за даними Генштабу, на Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Григорівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаку противника в районі населеного пункту Первомайське Донецької області. На Мар’їнському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області. Ворог здійснив 13 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог не вів штурмових дій. На Шахтарському напрямку наші захисники успішно відбили атаку противника.  На Запорізькому напрямку противник намагався відновити втрачені позиції в районі Роботиного Запорізької області, але успіху не мав. На Херсонському — захисники продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та завдають успішних ударів по тилу ворога.