30 вересня.

«Верес» — ЛНЗ. 0:0. Рівне. «Авангард». Рефері — Ярослав Козик (Мукачево). Вилучено Лопирьонка (ЛНЗ, 51, пряма червона картка).

«Шахтар» — «Ворскла». 1:2. (на знімку) Львів. «Арена Львів». Рефері — Віктор Копієвський (Кропивницький). Голи: Зубков, 57 — Скляр, 22 (п), Нестеренко, 72.

«Чорноморець» — «Зоря». 0:0. Одеса. «Чорноморець». Рефері — Микола Балакін (Київська область).

1 жовтня.

«Минай» — «Оболонь». 0:1. Минай. «Арена Минай». Рефері — Олександр Афанасьєв (Харків). Гол: Тарануха, 78.

«Колос» — «Полісся». 0:0. Ковалівка. «Колос». Рефері — Катерина Монзуль (Харків).

«Кривбас» — «Рух». 1:3. Кривий Ріг. «Гірник». Рефері — Дмитро Бондаренко (Одеса). Голи: Іліч, 43 (п) — Руніч, 63, 68, Климчук, 66 (п).

«Динамо» — «Олександрія». 4:2. Київ. «Динамо» імені Валерія Лобановського. Рефері — Максим Козиряцький (Запоріжжя). Голи: Бражко, 15, 83, Ванат, 44, Буяльський, 90+2 — Джевані, 42, Скорко, 47.

Несподіваний результат зафіксовано у Львові, де «Шахтар» сенсаційно програв «Ворсклі». Гості відкрили рахунок, реалізувавши пенальті, призначений за те, що Чигринський вдарив по нозі Степанюку.

«Гірники» встановили перевагу після перерви. Зубков з-за меж карного майданчика точно пробив у ближню (праву від себе) «дев’ятку».

Але «Ворсклі», як кажуть, судилося перемогти. Пердута прострілив з флангу, а Нестеренко ефектно замкнув передачу партнера. Це перша поразка «Шахтаря» в нинішньому турнірі.
Нехай не вводить в оману рахунок зустрічі тих, хто не бачив поєдинок в Одесі. Він був гостросюжетний і захопливий. Команди створили багато гострих моментів.

У другому таймі «Зоря» демонструвала дещо привабливіший футбол. Вона мала перевагу і діяла цілеспрямованіше. І лише надійна гра воротаря одеситів Данила Варакути врятувала господарів від поразки.

У Минаї зустрічалися команди з нижньої частини турнірної таблиці. Тому протистояння вийшло бойовим і принциповим. Суперники багато і гостро атакували, але реалізація бажала кращого. Та ще й добре зіграли воротарі — Бандура («Минай») і Рибка («Оболонь»). Матч наближався до завершення, коли свій момент реалізували гості.

Через повітряну тривогу поєдинок у Кривому Розі почався із запізненням на 35 хвилин. Рахунок перед перервою відкрили господарі з пенальті. А в другому таймі гості протягом 5 хвилин відповіли потрійним ударом. Дублем відзначився Руніч.

Динамівці в першому таймі мали тотальну перевагу, швидко забили м’яч. Суперник більше оборонявся, але перед перервою Джевані після подачі кутового Калитвинцевим встановив рівновагу.

Щоправда, господарі одразу провели результативну атаку. Після пропущеного м’яча вони почали з центра поля і жваво пішли вперед, Ярмоленко зробив ідеальну передачу на Ваната, який влучив зблизька.

Після перерви гості не забарилися відповісти забитим м’ячем. Калитвинцев зліва виконав штрафний. М’яч потрапив до Скорка, який пробив сильно і точно.

Під кінець матчу Бражко після подачі кутового з правого флангу Буяльським опинився сам проти порожніх воріт. А в компенсований час кияни закріпили перемогу. Кабаєв опинився біля лівої бокової стійки воріт суперника і звідти виклав м’яч на ногу Буяльському, який не схибив.

Фото ФК Шахтар Донецьк.