За зведенням Генштабу ЗСУ (станом на 3.10), протягом минулої доби Сили оборони України відбили атаки окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Шахтарському та Запорізькому напрямках, завдали ударів по районах зосередження росіян та їхньої техніки. За цей час відбулося 35 бойових зіткнень.

Коментуючи поточну ситуацію на фронті, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що зараз відбуваються активні бойові дії навколо Бахмута, де головні сили противника сконцентровані на контратаках поблизу Авдіївки, Андріївки.

Згурець також наголосив, що другий напрямок — це бойові дії навколо Роботиного. Там росіяни намагаються проводити контратаки та з флангів пробують звузити українське просування.

«А ми в цей час використовуємо весь потенціал, аби просуватися в тих умовах, які складаються і які пов’язані з мінуванням. І ці два напрямки є головними з точки зору докладання зусиль з обох боків», — резюмував експерт.

Уже четверту добу поспіль рф атакує Україну дронами-камікадзе, загалом протягом цих днів було випущено 108 ударних БПЛА.

Підрозділи ППО під час чергової терористичної атаки окупантів у ніч на вівторок знищили майже всі повітряні цілі противника. За повідомленням Командування Повітряних сил ЗСУ, загалом вночі 3 жовтня рашисти випустили по Україні 31 дрон-камікадзе типу «Shahed» з мису Чауда (Крим) і одну крилату ракету «Іскандер-К» з району Джанкоя.

З них у межах Миколаївщини та Дніпропетровщини збито 29 ударних дронів та одну ракету, працювали мобільні групи ППО, зенітні ракетні війська та винищувальна авіація.

Наші ударні безпілотники мають доволі значну частку у знищенні чи пошкодженні озброєння російського окупаційного війська. За словами міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, протягом минулого тижня «Армія дронів» уразила рекордну для себе кількість артилерійських систем ворога.

Так, з 25 вересня за тиждень боїв оператори «Армії дронів» поцілили у 69 гармат і 17 самохідних артилерійських систем. До цієї статистики одразу варто додати важливе уточнення: йдеться про знищені й уражені системи. І до цієї статистики входять лише ті випадки, для яких отримано відеопідтвердження безпосередньо від підрозділів. Напевно, тому, за даними Генштабу, протягом тижня загалом окупанти втратили 265 артилерійських систем.