Фото: radiosvoboda.org

Того дня «Іскандер» російських терористів вбив 52 особи, влучивши в маленьке приміщення кафе, де односельці зібралися на поминки за загиблим військовим.

Президент України Володимир Зеленський назвав трагедію, що сталася у маленькому тиловому українському селі, «показово жорстоким російським злочином». «Усі, хто підтримує росію досі, підтримує зло. Цей і подібні теракти потрібні росії лише для одного: зробити свою геноцидну агресію новою нормою для всього світу. І я дякую кожному лідеру, кожному народу, який підтримує нас у захисті життя!» — написав він у Телеграмі.

За словами очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, ця терористична атака стала найкривавішим злочином росіян на Харківщині за весь час від початку повномасштабного вторгнення.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що удар ракети був таким точним, що є підозра про наведення російської ракети корегувальником. Цю версію перевіряє СБУ. Генпрокуратура відкрила провадження про порушення законів і звичаїв війни.

Зранку 6 жовтня російські окупанти обстріляли житлові будинки у центрі Херсона. А також атакували Харків (на знімку). Відомо про 23 поранених. Під завалами знайшли мертву дитину — їй було 10 років...

Отож кремлівський режим не відступає від своєї мети — знищити нашу державу і українців — та не припиняє терор з повітря для залякування. У планах тоталітарної московії — заморозити Україну, занурити її у темряву.

Доказ цього — й масовані щодобові удари «шахедів» по українській інфраструктурі.

Так, у ніч на п’ятницю російське окупаційне військо знову запустило 33 дрони-камікадзе з пускового майданчика з мису Чауда, що у тимчасово окупованому Криму. З них підрозділами ППО збито 25 цілей у межах Одещини, Миколаївщини, Харківщини, Дніпропетровщини, Черкащини та Житомирщини. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ. Декілька груп «мопедів» рухалися зі сходу та півдня у напрямку західної України. Є влучання у прикордонну і припортову інфраструктуру Подунав’я.

Тим часом на фронті минулої доби Сили оборони проводили наступальні операції поблизу Бахмута. Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що наші захисники досягли успіху на схід від Андріївки.

Також 5 жовтня ЗСУ провели наступальні операції на заході Запорізької області. За словами речника Таврійського угруповання військ полковника Олександра Штупуна, українські сили досягли часткового успіху на захід від Роботиного (10 км на південь від Оріхова). Генштаб інформує: ЗСУ продовжують вести наступальні дії на Мелітопольському напрямку (захід Запорізької області).