Про це інформує прес-служба Мінцифри на сторінці у Фейсбуці.

«Прискорюємо виробництво БПЛА! Це стане можливим завдяки ухваленій постанові. Що швидший процес імпорту сировини для боєприпасів, то скоріше ударні дрони виконуватимуть бойові завдання на фронті».

У відомстві наголошують, що з початку повномасштабного вторгнення прибирають блокери для виробництва БПЛА. І вже є результат!

Сьогодні, щоб здійснити реєстрацію суб’єкта здійснення міжнародних передач товарів, треба подати лише одну заяву й не збирати додаткові документи.

Раніше процедура займала багато часу. Отримання дозволу для імпорту передбачало багато етапів, які могли тривати до кількох місяців. Змінюємо систему. Тепер процес відбуватиметься швидше й простіше.

Боремося з бюрократією, щоб військові ефективніше боролися з окупантами, наголосили у цифровому відомстві.

Співгромадяни-клієнти «Нафтогазу» можуть розраховувати на знижку, коли оплачують рахунки за газ. Усе, що для цього потрібно зробити, — вчасно заплатити. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Кожна сплачена вами гривня — це стабільне забезпечення блакитним паливом українців та сплачені податки на підтримку економіки нашої країни», — зазначили у «Нафтогазі».

Так, знижку надають споживачам, які оплачують рахунки на онлайн-сервісі компанії щомісяця до 15 числа. Розмір знижки становить 1%. Дисконт застосовується автоматично наступного розрахункового місяця.

Важливо також вчасно повідомляти показники газового лічильника, адже тоді зменшується ризик того, що у квитанціях вкажуть помилкову суму. Зазначається, що надавати інформацію споживачі мають щомісяця з 28 по 5 число.

«Побутовий споживач, який за умовами договору розподілу природного газу розраховується за лічильником газу, зобов’язаний щомісяця станом на перше число місяця знімати фактичні показники лічильника газу та протягом п’яти діб (до 5-го числа включно) надавати їх», — наголосили у прес-службі.

Тим часом багато хто, напевно, пам’ятає, як ще зовсім нещодавно працівники газових контор та обл-, міськенерго обходили домівки споживачів: знімати покази. А тепер до їхніх послуг і телефони, і месенджери, і боти, а все одно — помиляються в рахунках. І чомусь зазвичай не на користь споживача!

Послуги ЖКГ в Україні зросли в ціні. За рік — з вересня 2022 року до вересня 2023-го — їх вартість збільшилася на 13,2%. На електроенергію — найбільше — на 69,7%.

Про це повідомляє Держстат.

На другому місці — прибирання сміття. Воно подорожчало на 9,9%.

Тарифи на інші послуги зросли не так істотно — менш як на 10%: утримання та ремонт житла зросло на 5,5%, послуги з управління багатоквартирними будинками — на 2,7%, водопостачання — на 0,8%, каналізація — на 0,7%.

Водночас вартість природного газу не змінилася. А гаряча вода та опалення взагалі подешевшали. Зниження ціни становить 0,2%.

З серпня до вересня вартість комуналки збільшилася загалом лише на 0,1%. І то лише за рахунок двох послуг: утримання та ремонт житла зросло на 0,3%, прибирання сміття — на 1,1%.

Фото ілюстративне.