Терористи рф випустили по території України керовану авіаційну ракету Х-59 з літака Су-34 з повітряного простору окупованої частини Херсонщини та шість ударних безпілотників з району мису Чауда (Крим). 

«Усі сім цілей було знищено протиповітряною обороною Повітряних сил та ППО інших складових Сил оборони України на південному напрямку. Також зафіксовано застосування противником двох зенітних керованих ракет С-300 на східному напрямку», — повідомили у Повітряних силах.

Натомість ЗСУ завдали ударів по гелікоптерах та обладнанню російських окупаційних військ на аеродромах поблизу окупованих Бердянська та Луганська і відмінусували два вертольоти, інформує Центр стратегічних комунікацій ЗСУ.

Тим часом російські окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку на Донеччині. На сході гаряче. За даними Генштабу ЗСУ на 17.10, за минулу добу на фронті відбулося 72 бойові зіткнення. Зокрема, у зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» на Авдіївському напрямку наші воїни відбили понад 10 атак ворога. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують штурмові дії на південь від Бахмута, завдають противнику втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах. На Запорізькому напрямку українські воїни не допустили втрат позицій на південний захід від Новоданилівки, Роботиного та на захід від Вербового Запорізької області. У зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, успішно уражають склади та тили противника.

Інститут вивчення війни (ISW) констатує: днями війська рф продовжили наступальні операції з оточення Авдіївки, але не досягли успіхів та знизили темпи операцій. Американські аналітики, як, втім, і українські, припускають, що найближчими днями окупанти можуть знову спробувати взяти в облогу Авдіївку.

За даними військових експертів, російські війська, ймовірно, наступатимуть у такому зниженому темпі й залишатимуться загрозою для українських сил у цьому районі, незважаючи на те, що наразі їм навряд чи вдасться досягти вирішального прориву чи оточити Авдіївку. Таке уповільнення дій росіян може бути результатом коригування тактичної обстановки.

Українські військові спостерігачі зазначають: окупанти зосередили значне угруповання у складі підрозділів 15-го мотострілецького та 11-го стрілецького полків на ділянці фронту між Авдіївкою та Донецьком і вже здійснили там наступальні дії. Проте ISW ще не знайшов візуального підтвердження попередніх тверджень про просування росії в цьому районі або геолокаційних відеозаписів будь-яких інших досягнень окупантів. Оглядачі Інституту вивчення війни, посилаючись на українських військових спостерігачів і на російські джерела, дійшли висновку, що сили рф не досягли бажаного негайного прориву, стикнулися з великими втратами та, ймовірно, повільнішими, ніж очікувалося, темпами просування.

Як повідомляє ISW, у росії воєнні блогери скаржаться на приховування інформації про значні втрати особового складу й техніки та провали «другої армії світу» на фронті. Однак російським ЗМІ та воєнкорам заборонено публікувати негатив про бойові дії в Україні. За даними експертів ISW, у росмедіа публікується лише 10—20 відсотків від усієї інформації, решту приховують від громадськості з різних причин.