Президент Володимир Зеленський висловив співчуття всім, чиї рідні й близькі загинули через удар рашистів по мирному місту. І наголосив: «Зробимо все, щоб держава-терорист понесла справедливу відповідальність. російський терор має програти».

Окрім того, вночі 18 жовтня окупанти випустили шість керованих авіабомб з трьох літаків Су-34 по Бериславському району Херсонщини. Загинув чоловік. Генпрокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2  ст. 438 КК України). А у середу вранці росіяни вдарили ракетами по Дніпру та області. Загинула жінка, є пораненні...

На думку експертів Defense Express, росіяни можуть у повітряних атаках зробити ставку на комбінацію у вигляді ударів «шахедами» та балістичним озброєнням. Нині балістичне озброєння й ракети Х-22 ворог використовує вкрай помірно. Для його перехоплення Україні необхідні комплекси Patriot або SAMP/T.

За повідомленням Генштабу ЗСУ (на 18.10), за минулу добу українські захисники знищили 620 російських загарбників, 15 бойових броньованих машин, 2 танки, 8 артилерійських систем, літак Су-25 і 6 гелікоптерів армії рф.

Нагадаємо, напередодні до десятка вертольотів ворога, спецтехніку, пускову установку ППО, склад боєприпасів було відмінусовано внаслідок удару по аеродромах у тимчасово окупованих Луганську та Бердянську. За даними Сил спеціальних операцій, цей «захід» називався DRAGONFLY. Після того російські пропагандисти волали, що то найсерйозніший удар за весь час по їхній авіації ракетами ATACMS.

Згодом кілька впливових американських видань повідомили, що США таємно передали Україні ракети великої дальності ATACMS (до 300 км) і що ці ракети ЗСУ вже випробували в дії. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у вівторок ввечері у Телеграмі виклав відео запуску ATACMS та подякував партнерам за підтримку.

Тим часом, за даними Генштабу, російські загарбники продовжують атакувати на низці напрямків східного фронту. Водночас Сили оборони не припиняють штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області і мають часткові успіхи на південь від Роботиного Запорізької області. «Протягом минулої доби відбулося 69 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 3 ракетні та 35 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах», — йдеться у повідомленні.

Своєю чергою очільник Авдіївської МВА Віталій Барабаш заявив в ефірі телемарафону, що російські війська здійснили наймасштабніший наступ на Авдіївку за увесь час війни, починаючи з 2014 року. За його словами, зараз у місті відносне затишшя, але очікується нове загострення. Наші захисники, які тримають оборону на цьому напрямку фронту, кажуть про шалені втрати противника. Мовляв, з точки зору нецінування особового складу командуванням «другої армії світу» у так званій спецоперації в Україні такого ще не було... До того ж після початку наступу на Авдіївку втрати росії у техніці вп’ятеро перевищувати українські: за шість днів окупаційні війська залишилися без 118 одиниць ОВТ.