ОК «Південь» акцентує на цьому увагу і просить українців уважно ставитися до сигналів повітряної тривоги, «тому що виявлення таких пусків ускладнено для системи ППО». Наразі ворог активно використовує безпілотну розвідку, що є ознакою підготовки до чергових повітряних атак по мирних містах України.

У ніч на п’ятницю російські терористи завдали ракетних ударів по Костянтинівці Донецької області, по селищу Куп’янськ-Вузловий на Харківщині, обстріляли з артилерії Херсон, а вранці Берислав зазнав авіаудару — загинула літня жінка. Протягом цього часу противник завдав 12 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоквартирні та приватні житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

За інформацією Генштабу ЗСУ (на 20.10), протягом минулої доби на фронті відбулося 90 бойових зіткнень із противником. Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах...

Вдруге за останні десять днів втрати ворога у живій силі за добу перевищили тисячу осіб, а загальні за цей період вимірюються у полках. Йдеться про приблизно 1380 знищених окупантів, 55 танків та 120 одиниць іншої бронетехніки.

Ситуацію на російсько-українському фронті можуть кардинально змінити прорив на лінії зіткнення, активний контрнаступ Сил оборони. Таку думку висловив військовий експерт, полковник армії Великої Британії у відставці Глен Грант в ефірі «Еспресо». За його словами, окупанти хочуть прорватися десь на Донеччині. Там 110-та бригада ЗСУ їх відштовхує, стримує. Мовляв, загарбники зазнають втрат, але не припиняють наступ. 

Можливі й інші атаки на Запорізькому й Донецькому напрямках. Якщо росіяни й далі продовжуватимуть атакувальні дії, українській армії буде дуже важко, вважає аналітик.

Глен Грант зауважив, що путін не відмовився від своєї мети завоювати Україну. Проте війна точиться не тільки на полі бою. «путін хоче посіяти хаос всюди, де тільки можливо. Першим його пріоритетом є намір змістити й відвести фокус уваги країн-членів НАТО від України. Другим пріоритетом є те, що путін хоче роз’єднати ЄС та США. Він розуміє, що країни ЄС залишаються об’єднаними, і це грає не на його користь», — наголосив Грант.