Таку думку він висловив в інтерв’ю «Українським новинам».

«Щодо зменшення різниці між акцизом на бензин і скраплений газ... така ідея має підґрунтя... автомобілі їздять одними і тими ж шляхами, тож несправедливо, коли водії на бензині сплачують більше на ремонт цих доріг, ніж... які їздять на газі», — вважає народний обранець.

За словами голови парламентського комітету, ідея збільшення акцизу на газове пальне обговорюється на рівні Кабінету Міністрів.

«Дійсно, енерговіддача від газу є меншою, ніж від бензину приблизно на 20—25%. Тож і акциз має бути перерахований. Він повинен бути меншим, але не в чотири рази», — упевнений очільник комітету.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України зафіксувало понад 2 500 злочинів проти довкілля, які вчинила росія в Україні за час повномасштабного вторгнення.

Про це заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець під час міжнародної конференції «United for justice. United for nature».

«За час повномасштабного вторгнення росія вчинила в Україні понад 2 500 злочинів проти довкілля. Це лише ті, що нам вдалося зафіксувати, і є ще ті, які потрібно буде доопрацювати і покласти в загальний «кошик» збитків», — зауважив посадовець.

Стрілець зазначив, що торік сума збитків, які росія завдала живій природі України з 24 лютого 2022 року, становила майже 26 млрд євро. За словами міністра, станом на 20 жовтня цього року сума збитків вже сягнула 55 млрд євро.

Міністр наголосив, що Міндовкілля продовжує фіксувати збитки щодня і їх буде включено до міжнародного реєстру збитків.

В Україні мають намір підвищити зарплати тим, хто зайнятий у проєкті «Армія відновлення».

Про це йдеться на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Передбачається, що нова зарплата працівників Армії дорівнюватиме 1,5 мінімальної зарплати.

Зазначимо, як раніше повідомляли в Міністерстві фінансів, у 2024 році мінімальна зарплата підвищуватиметься у два етапи. З 1 січня — до 7 100 гривень, а з 1 липня вона становитиме 8 000 грн. Це означає, що для тих, хто буде зайнятий в «Армії відновлення», вона може сягнути 10 650 гривень на початку 2024 року і 12 000 гривень влітку.

Між тим, на нараді з питань працевлаштування та професійного навчання ВПО, у якій взяли участь представники Мінреінтеграції, Мінекономіки, Держслужби зайнятості, Ощадбанку, обласних військових адміністрацій, інших відомств та організацій, зазначалося, що до «Армії відновлення» вже залучено близько 48 000 осіб. Вони виконують суспільно корисні роботи з відновлення країни. Нині вони заробляють офіційний мінімум —  6 700 гривень на місяць.

Зокрема, вони зайняті в розбиранні завалів і відновленні будівель, пошкоджених унаслідок бойових дій, заготівлі дров для військових і населення, розвантаженні гуманітарної допомоги, розчищенні автомобільних доріг від завалів, наданні допомоги переселенцям, людям з інвалідністю, людям похилого віку.
До «Армії відновлення» можна приєднатися після місяця неуспішного пошуку роботи за фахом. Запропонувати зайнятість у проєкті можуть у центрах зайнятості країни.