Ударні дрони летіли у північно-західному напрямку і невдовзі досягли Кіровоградщини та Черкащини. Там працювала наша ППО. «Шахеди» засвітилися на Вінничині, звідси повернули у бік Хмельниччини. Харківська, Донецька, Запорізька та Дніпропетровська області перебували під загрозою застосування балістичного озброєння. А ракетну небезпеку було оголошено у Полтавській та Херсонській областях.

Підрозділи протиповітряної оборони у ніч на 24 жовтня знищили всі шість дронів-камікадзе типу «Шахед», які окупанти випустили з мису Чауда, що в тимчасово окупованому Криму, — такі дані наводить командування Повітряних сил Збройних Сил України.

Це третій день поспіль, коли ворог атакує Україну літаючими «мопедами», і загалом тут варто зазначити, що у другій половині жовтня ворог значно зменшив використання цього озброєння для терористичних обстрілів.

Після рекордної кількості ударних дронів, випущених росіянами по мирних містах України у вересні — понад 500 одиниць, за 24 дні жовтня окупанти використали до 250 цих БПЛА. Військові оглядачі припускають, що противник накопичує запаси своїх дронів-камікадзе типу Shahed. Також не виключено, що так рашисти промацують нашу протиповітряну оборону для планування подальших обстрілів з огляду на те, як розподіляється географія ліквідації цих ударних дронів.

Так, наприклад, у ніч на 24 жовтня шість БПЛА було знищено одразу в межах трьох областей — Хмельницької, Вінницької та Миколаївської. У ніч на 23 жовтня 13 «шахедів» було спрямовано на південні, східні та центральні регіони України. До речі, під час атаки 23 жовтня ЗСУ збивали дрони-камікадзе, зокрема, і таким озброєнням, як ЗРК HAWK. Це було вперше, коли у ПС ЗСУ показали роботу цього ЗРК.

Тим часом Сили оборони ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, мають частковий успіх на південь від Роботиного. Як повідомляє Генштаб ЗСУ (станом на 24.10), у зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але захисники стійко тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. На Бахмутському напрямку українські воїни відбили всі атаки противника в районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута. На Лиманському напрямку захисники стійко тримають оборону.

Підрозділами ракетних військ за добу уражено 8 артилерійських засобів, 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, станцію РЕБ, понтонно-мостову переправу противника, а також у двох районах здійснено дистанційне мінування місцевості.

А міноборони рф заявляє, що під ранок понеділка у північній частині Чорного моря його флот захищався від трьох українських безекіпажних катерів. Вночі соцмережі повідомляли про вибухи та стрілянину в Севастополі.

Напевно, знову «бавовнятко» бешкетує...