Протиповітряна оборона працювала в Черкаській, Херсонській, Полтавській, Житомирській, Хмельницькій та Миколаївській областях.

Зокрема, російські терористи завдали удару неподалік Хмельницької АЕС. Через пошкодження ліній електропередач знеструмлено       1 860 споживачів у містах Славута та Нетішин Хмельницької області, повідомляє Мінекономіки.

За даними Генштабу ЗСУ на 25.10, російські окупанти намагалися атакувати на Авдіївському, Бахмутському, Куп’янському, Лиманському, Мар’їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках. 

«Протягом минулої доби відбулося майже 80 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 6 ракетних та 51 авіаційний удар, здійснив 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах... Є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоквартирні та приватні житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура», — йдеться у повідомлені. Водночас ЗСУ ліквідували 800 окупантів.

Впродовж цього тижня окупанти з новими силами пішли в атаку на півдні та півночі Авдіївки, маючи намір реалізувати свій план охоплення міста. Якщо на півдні їхнє просування в районі Водяного не мало значних успіхів, то в районі Красногорівки набуло загрозливих обрисів, кажуть військові експерти. Вдруге за тиждень росіянам вдалося вилізти на терикон, який височіє над містом. Проте, як зазначив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, артилерія ЗСУ й FPV-дрони не дають противнику активно працювати на Авдіївських териконах.

«Те, що противник заліз на північну околицю території терикону, погіршує наше тактичне положення. Але ми бачимо, що артилерія ЗСУ й FPV-дрони не дають противнику там активно працювати. Їх там постійно знищують Сили оборони. Більше значення мають Авдіївський коксохімічний завод і залізниця, яка проглядається з цього терикону», — пояснив Згурець.

Водночас події на лівобережжі Херсонщини почали так сильно непокоїти російських загарбників, що вони перекидають туди недобиті на південному фронті частини. Проте підсилити свої гарнізони вздовж берега Дніпра їм не вдається, оскільки диверсійні загони ЗСУ ще більше розширюють зону свого впливу, щоденно переправляючи на лівобережжя нові підкріплення.

Наразі наші військові взяли під контроль території від Антонівського мосту до сіл Піщанівка та Підстепне, вийшовши на дорогу, яка йде від Олешків до Козачих Лагерів. На північ від Лагерів ЗСУ також почали створювати ще один плацдарм у районі села Кринки, ймовірно контролюючи частину цього села. Рашисти побоюються, що ці диверсійні операції можуть перерости у справжній другий фронт у їхньому тилу.

Після ударів ATACMS аеропорт у Бердянську втратив свій функціонал, а, за даними зс рф, 19 своїх гвинтокрилів, ще 17 були ліквідовані в Луганську.

Третій день поспіль Севастопольську бухту атакують наші підводні та повітряні дрони. Окупанти звітують про те, що все збили, однак дим над містом вказує, що це не так, тому очікуємо на добрі новини з Криму.