Окупанти атакували Україну чотирма десятками «шахедів» з курської області та з району приморсько-ахтарська рф. Крім того, росіяни застосували керовану авіаційну ракету Х-59 із повітряного простору окупованої Херсонщини. Збити вдалося 24 безпілотники і ракету.

Було влучання по технічній території інфраструктурного об’єкта на Одещині. Щонайменше 10 російських безпілотників вдарили по цивільній інфраструктурі Харківщини. Ворожі дрони-камікадзе п’ять разів влучили в об’єкт критичної інфраструктури у Львівські області.

У Головному управлінні розвідки повідомили, що рф, окрім великовузлового складання (з іноземних деталей), налагодила на своїй території виробництво аналогів іранських ударних дронів Shahed.

Українська розвідка збирає інформацію з різних джерел про плани російської армії щодо масованих ракетних атак взимку. І вони свідчать, що країна-терорист не змінила свою тактику бити по енергетичних об’єктах України. Про це заявив представник ГУР МОУ Андрій Юсов в інтерв’ю «РБК-Україна». Проте він не назвав точні дати, «бо остаточне рішення росіян може бути скориговане будь-якої миті, тому робити якісь анонси буде неправильно».

Тим часом на фронті, за даними Генштабу ЗСУ на 3.11, окупанти намагалися відновити втрачені позиції біля Кліщіївки, Андріївки та Авдіївки Донецької області та біля Роботиного у Запорізькій області, безуспішно атакували на низці напрямків. Загалом за добу відбулося 50 боєзіткнень.

Інститут вивчення війни, посилаючись на різні джерела, у своєму черговому огляді пише, що російські сили перетнули залізничну колію поблизу Степового (3 км на північ від Авдіївки) і готуються атакувати із цих щойно захоплених позицій Авдіївський коксохімічний завод на півночі міста. Речник Таврійського угруповання військ полковник Олександр Штупун заявив, що армія рф атакує переважно невеликими групами піхоти. Мовляв, темп бойових дій противника під Авдіївкою знижується, тому що російські сили перегруповуються і потребують підкріплення.

Своєю чергою начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш зазначив у телеефірі: «Третьої хвилі ворожих атак ще немає, чекаємо її. Але противник лізе, штурмує піхотою, здебільшого без застосування броньованої техніки. Ворог тримає постійне напруження: відбуваються десятки обстрілів громади, сотні обстрілів позицій навколо міста, десятки штурмових дій на півдні та півночі від Авдіївки. Також не вщухають стрілецькі бої».

За його словами, російські війська б’ють зі всього, що мають у наявності, це ствольна та реактивна артилерія, міномети. Крім того, ворожа авіація завдає ударів КАБами.