Ідеться про орієнтовно 165 «Калібрів», 160 одиниць Х-101, Х-555 і Х-55 з бойовою частиною, майже 290 одиниць «Іскандер-М» та «Іскандер-К», 80 «Кинджалів», а також 150 ракет Х-22/Х-32. Минулого року окупанти мали приблизно таку саму кількість ракет. Таку інформацію оприлюднив представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький.

За його словами, росія за місяць виготовила 20 «Калібрів» і приблизно 40 ракет Х-101. Також ворог здатен щомісяця «штампувати» майже 30 балістичних «Іскандерів» і 12 крилатих ракет. Крім того, росіяни модернізують Х-22 та вдосконалюють ракети «Онікс», аби застосовувати їх по наземних об’єктах. Ці дані свідчить про те, що попри санкції країна-терорист налагодила стабільне виробництво смертельної зброї для ураження тилових цивільних об’єктів інфраструктури в осінньо-зимовий період. До речі, минулого опалювального сезону по Україні рашисти запустили понад тисячу крилатих ракет і тисячу ударних дронів-камікадзе. А протягом жовтня цього року з московії по наших мирних містах і населених пунктах прилетіло 115 високоточних «привітів».

У Повітряних силах ЗСУ стверджують: така ситуація прогнозована. Мовляв, наші розвідники повідомляли два місяці тому про 600 ракет в арсеналі ворога. А позаяк довгий час масованих «крилатих та балістичних» обстрілів не було, вочевидь, рф увесь цей час нарощувала свій ракетний запас. Отже, доки на росії (як там кажуть) ракетних «цыплят по осени считают» та накопичують їх, Сили оборони готуються підрізати їм крильця, адже восени і горобець багатий...

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, західна допомога продовжує надходити. Йдеться про нові номенклатури озброєння, яких раніше в нас не було: зенітні ракетні системи, зенітні гармати, що мають радіолокаційний супровід цілі і можуть в автоматичному режимі знищувати саме ударні БПЛА.

Особливу увагу наші вартові неба приділяють захисту енергетичного сектору, який буде під прицілом противника, а на півдні — портової інфраструктури. «Кількість засобів сьогодні має значення, оскільки великі території, радіус ураження засобів ППО не є великим, саме тому важливі кількість і головне — боєкомплект озброєння, який може забезпечити результат», — пояснив Юрій Гнат.

Тим часом рашисти щодоби доводять, що не збираються відмовлятися від тактики атак з повітря (у різних комбінаціях) на тилові території України. Так, увечері та вночі в неділю українські захисники знищили 15 з 22 запущених росіянами ударних безпілотників, а також керовану авіаційну ракету Х-59. Загалом ворог випустив по одній керованій авіаційній ракеті Х-31 та Х-59 з повітряного простору окупованої частини Херсонщини. Зафіксовано пуск протикорабельної ракети П-800 «Онікс» та балістичної ракети «Іскандер-М» з території тимчасово окупованого Криму. Уночі проти понеділка російські терористи здійснили комбіновану атаку по південних регіонах України. Унаслідок влучання у середмістя Одеси є постраждалі та руйнування інфраструктури.

Тим часом окупаційні війська на фронті, згідно зі зведенням Генштабу ЗСУ на 6.10, продовжували атакувати на Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському, Шахтарському, Куп’янському та Запорізькому напрямках, але успіху не мали. Загалом за добу відбулося 53 бойові зіткнення.