Так, на Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області та закріплюються на досягнутих рубежах. росіяни не полишають спроб оточити Авдіївку. Захисники тримають оборону міста та завдають противнику значних втрат. А на Херсонському напрямку наші захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах окупантів.

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW), посилаючись на проаналізовані дані російських «воєнкорів», у своєму огляді пишуть про перекидання Силами оборони обмеженої кількості бронетехніки на лівий берег Херсонської області.

Експерти зазначають: мовляв, бойові зіткнення тривають поблизу Кринків, а також поблизу Пойми (12 км на схід від Херсона і 4 км від Дніпра), Піщанівки (13 км на схід від Херсона і 3 км від Дніпра) і Підстепного (17 км на схід від Херсона і 4 км від Дніпра), але нібито спроби українських військ просунутися вперед 6 і 7 листопада не були особливо масштабними порівняно з попередніми днями.

Аналітики ISW дійшли висновку: «Повідомлення про угруповання українських сил чисельністю до батальйону на східному березі свідчить про те, що інтенсивні російські зусилля з перекриття річки Дніпро не завадили українським силам перекинути додатковий особовий склад і матеріальну частину на позиції на східному березі».

Своєю чергою, коментуючи ситуацію на фронті, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець каже, що ділянок на лівому березі Херсонщини, де можуть діяти українські військові, стає більше.

«Щонайменше йдеться про три ділянки, де можуть діяти українські військові. Зокрема, від двох мостів, залізничного й автомобільного поблизу Антонівки. Ще один плацдарм збільшується поблизу Кринів, де ворог безуспішно намагався відбити цей населений пункт», — розповів він в ефірі «Еспресо».

За його словами, впродовж декількох тижнів підрозділи морської піхоти ЗСУ здійснювали рейдові дії на лівому березі Херсонщини із забезпеченням перекидання цих підрозділів і логістики, використовуючи човни. На додачу до дій наших підрозділів, вчора з’явилося відео, де перекидається один БТР з правого берега. Це спричинило істерику в російських пабліках з огляду на те, що Україна збільшує свої потужності на лівому березі. Військовий експерт вважає, що це може вплинути на подальший перебіг бойових дій. Але стосовно форсування в найближчому часі, не потрібно впадати в надмірні очікування...

Упродовж тижня Сили оборони збільшували зону свого впливу на Лівобережжі Херсонщини. Зокрема, ЗСУ здійснювали спроби розширити й одночасно об’єднати два плацдарми: один у районі Кринків, а інший — біля Піщанівки і Підстепного. Крім того, наші Сили спеціальних операцій розширили свій вплив і на південь, встановивши вогневий контроль над перехрестям доріг, що ведуть в Олешки з Нової Каховки та з Криму.

Одночасно ЗСУ вдарили по двох штабах росіян — у Чаплинці та Скадовську. В одному з них міг перебувати новопризначений командувач цієї ділянки фронту генерал теплинський, однак немає інформації про його ліквідацію.

А на окупованій території вороги почали мінувати об’єкти енергетичної інфраструктури. Це може вказувати на слабку віру росіян у те, що вони надовго там втримаються.