З різних видів озброєння — мінометів, танків, ствольної артилерії, РСЗВ, ЗРК, ОТРК, БПЛА і тактичної авіації — були атаковані 134 населені пункти та 94 об’єкти інфраструктури. Є загиблі та поранені серед цивільних, повідомляє Military Media Center станом на 9.11. Ворог не полишає спроб руйнації енергосистеми України. На ранок четверга унаслідок обстрілів пошкоджено ЛЕП у чотирьох областях, через бойові дії та з інших причин без світла залишилося 437 населених пунктів.

За інформацією Генштабу ЗСУ (на 9.11), на фронті за добу відбулося 78 бойових зіткнень. Найгарячіше — на сході. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Авдіївка. Останнім часом кількість атак противника зросла на Вугледарському напрямку.

За добу українські захисники завдали ударів по 16 районах зосередження особового складу ворога.

Дедалі частіше «бавовна» гуляє по тилах противника. Військові оглядачі, розбираючи нещодавнє знищення ракетного корабля рф «аскольд» на заводі «залив» у тимчасово окупованій Керчі, не тільки відзначають факт «відмінусування» найновішого ракетоносія противника. Вони акцентують увагу на місці атаки — завод «залив» має бути під «парасолькою» засобів ППО, що забезпечують оборону Кримського мосту. А на росії запевняють, що за цей об’єкт відповідає все найкраще, що є в їхньому арсеналі... Отож, враховуючи методичні успішні атаки України по Кримському мосту, його захист рашисти мали б лише посилити. Проте, як зауважують експерти Defense Express, попри можливу фіксацію українських літаків Су-24, які здійснили запуск ракет Shtorm Shadow/SCALP, ворог не зміг направити винищувачі для перехоплення крилатих ракет.

«Тобто ураження заводу «залив» є лише маркером того, що для прориву російської протиповітряної оборони необхідно просто мати відповідний запас крилатих ракет. Що вкотре демонструє, що, окрім самих назв озброєння, головним параметром залишається кількість», — констатують оглядачі.

Своєю чергою британська розвідка додає: після того, як минулого тижня стало відомо про втрату кількох російських зенітно-ракетних комплексів дальнього радіуса дії 
SA-21, нові дані свідчать про те, що рф доведеться перерозподілити свої ЗРК, які зазвичай захищають віддалені її райони.

Розміщені в стратегічно важливих місцях, а також уздовж російських кордонів, ці системи можуть послабити протиповітряну оборону росіян на периферії, вважають розвідники.

Отже, такий перерозподіл ще раз продемонструє, що війна проти України продовжує перенапружувати «другу армію світу» та послаблює її здатність утримувати оборону на величезній території. А ще може показати росіянам, що стратегічні засоби ППО рф є клаптиковою ковдрою, якої на всіх не вистачить...

До речі, Україна знищила вже третій корабель рф, який був у доці: великий десантний корабель «минск» та підводний човен «ростов-на-дону» у Севастополі і малий ракетний корабель «аскольд» у Керчі. До цього балістичною ракетою в окупованому Бердянську був знищений великий десантний корабель «саратов». У морі з бойових кораблів відмінусовано ракетний крейсер «москва» та буксир чф рф «василий бех».