Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Брюсселі перед участю у діловому сніданку в межах Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин (з питань оборони) заявив, що НАТО та європейські союзники мають більше допомагати Україні, адже ситуація на полі бою залишається важкою.

«Я очікую, що під час зустрічі ми розглянемо ситуацію в Україні, де тривають інтенсивні бої. Ситуація на полі бою є важкою, і це робить навіть важливішим те, щоб ми продовжували та нарощували нашу підтримку для України. Ми не можемо дозволити президенту путіну перемогти. Україна має зберегтися як суверенна незалежна держава в Європі, і в наших інтересах підтримати Україну», — зазначив він.

Про підтримку Україні у її війні з російським агресором йшлося і під час телефонної розмови глави Держдепартаменту США Ентоні Блінкена та нового міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Кемерона. Прес-служба Держдепу повідомила, що Блінкен привітав Кемерона з призначенням. «Вони також обговорили співпрацю, щоб допомогти Україні перемогти в агресивній війні росії», — зазначили у Держдепі США.

Тим часом посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі заявив про підтримку членства України в НАТО. В інтерв’ю «РБК-Україна» він зазначив: «Якщо ви запитаєте мене, чи можливі мирні відносини між росією та Україною, я дуже сподіваюся, що після війни відносини покращаться. Але ми маємо пам’ятати, що Україна є жертвою і на Україну нападають без будь-якої провокації. Тому я повністю підтримую ідею членства України в НАТО». На думку посла, доки членство в НАТО не буде реалізоване, Україна має створити мережу двосторонніх гарантій безпеки, аби захистити суверенітет і територіальну цілісність.

Як повідомляє прес-центр Генштабу, ворог продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по території України, зокрема по цивільних об’єктах.

За даними Генштабу, протягом минулої доби (станом на 14 листопада) відбулося 80 бойових зіткнень. Загалом окупанти завдали 4 ракетні та 53 авіаційні удари, здійснили 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні та багатоповерхові житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура.
Авіаційних ударів зазнали Першотравневе, Копанки, Новосергіївка Харківської області, Серебрянське лісництво у Луганській області, Спірне, Виїмка, Костянтинівка, Кліщіївка, Новобахмутівка, Авдіївка, Побєда, Мар’їнка, Новомихайлівка, Вугледар, Урожайне Донецької області, Берислав, Іванівка, Тягинка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

«Протягом доби авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 1 удар по зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділи ракетних військ уразили 6 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 пункти управління, 6 артилерійських засобів, засіб протиповітряної оборони та іншу важливу ціль противника», — йдеться у повідомленні Генштабу.