На Хмельниччині працювала ППО. Також росіяни ракетами обстріляли лікарню і шахту на Донеччині. Є загиблий та поранені. Українська ППО збила 9 із 10 «шахедів» та одну крилату ракету «Іскандер-К», повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

За даними Генштабу ЗСУ (на 21.11), упродовж минулої доби на фронті відбулося 70 бойових зіткнень. Ворог завдав 5 ракетних, 10 авіаційних ударів, здійснив 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Противник не припиняє спроб атак та штурмових дій на східному фронті. В епіцентрі уваги — Авдіївка. Як повідомив начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш, на місцевому коксохімічному заводі до цього часу залишаються 15 цивільних осіб. За його словами, у місті немає можливості розвозити гуманітарну допомогу.

російські окупанти намагаються вести штурми на Куп’янському та Бахмутському напрямках, однак українські військові відбивають усі атаки ворога, інформує у телеграм-каналі командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський. «Для штурмів українських позицій на усіх напрямках російські окупанти продовжують використовувати підрозділи «шторм z», «шторм v», які сформовані з ув’язнених та військових штрафників», — написав він.

За словами Сирського, противник намагається вийти до населеного пункту Синьківка Харківської області, щоб продовжити наступ на Куп’янськ. А на Лиманському напрямку росіяни стягують резерви та перегруповуються, щоб підготуватися до продовження атак.

«Поблизу Бахмута тривають важкі бої. Окупанти продовжують атакувальні дії. Противник намагається вибити українських захисників з позицій у районі Кліщіївки. Сили оборони тримають оборону і завдають великих втрат російським військам у техніці і в живій силі», — резюмував командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Водночас наші захисники продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Своєю чергою фахівці Інституту вивчення війни (ISW) повідомляють про подальше просування Сил оборони на лівому березі Дніпра і що біля Кринок тривають бої.

***

Вчора, 21 листопада, Десантно-штурмові війська ЗСУ відзначали своє професійне свято. Воно встановлене згідно з указом Президента від 21.11.2017, «враховуючи хоробрість та героїзм воїнів-десантників, виявлені у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України».

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Шаптала подякував «завжди першим» (такий девіз ДШВ) за самовіддану службу, стійкість і патріотизм.

«День Десантно-штурмових військ Збройних Сил України — день елітної спільноти, де панує дух мужності та відданості країні, дух командної роботи, прагнення бути кращими, протистояти будь-яким викликам, долати неможливе... У пошані та скорботі схиляю голову перед світлою пам’яттю загиблих героїв-десантників», — наголосив Шаптала.