Найактивніше російські окупаційні війська атакують на Авдіївському та Куп’янському напрямках. Як повідомив командувач ОСУВ «Таврія» Олександр Тарнавський, ворожа армія розпочала третю хвилю штурмових дій на Авдіївському напрямку, мета якої — оточити Авдіївку.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. На Херсонському напрямку українські воїни надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах противника.

Реальний масштаб укріплень, які побудувала та продовжує створювати рф на окупованій території України, — 4 км фортифікаційних споруд на 1 км фронту.

Загалом вони проходять по Запорізькій, Донецькій, Луганській, Херсонській областях та у Криму. Йдеться лише про активні фортифікації, без урахування того, що ворог створив за період АТО та ООС. Враховуючи те, що довжина фронту наразі 1500 км, то на кожний умовний її кілометр припадає майже 4 км укріплень. При цьому склад укріплень пропорційно різний для кожної області. Так, на окупованій території Запорізької області на 896 км окопів припадає 410 км «зубів дракона» та 514 км ровів... Також росіяни деякі фортифікації намагаються приховати, але частина інших окопів, вочевидь, створювалася нашвидкуруч, без відповідної системи дренажу, що призвело до їх затоплення.