Його слід очікувати будь-коли.

Керівниця прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила в ефірі телемарафону: те, що така атака не сталася на початку тижня, коли рашисти її планували і про що було попереджено населення, не означає, що влада і військові «розганяли зайву паніку». Мовляв, це попередження і нагадування про те, що війна триває...

За словами Гуменюк, ворог використовує інтервали у 7—10 діб для того, щоб підготувати свої потужності, і цілком ймовірно може нагнітати таку ситуацію. Вона також додала, що росіяни поводяться підступно, тому можуть завдати удару будь-коли.

рф зосереджує військові літаки та ракетоносії, що свідчить про підготовку до чергової ракетної атаки.

«На летовищах росії накопичена стратегічна авіація споряджена, тактична авіація споряджена, ракетоносій виведений на чергування — це непрямі ознаки підготовки удару», — наголосила речниця ОК «Південь».

Її слова підтверджують і військові аналітики. Так, оглядачі Defеnse Express на основі супутникових знімків рашистського аеродрому «енгельс», з якого орки можуть завдати чергового ракетного удару по нашій енергетичній інфраструктурі, порахували «зоопарк» техніки противника. Станом на 28.11 на летовищі стояло загалом 14 стратегічних бомбардувальників типу Ту-95МС та 4 стратегічні бомбардувальники типу Ту-160. Отже, в одному місці росіяни зосередили майже 20 відсотків флоту літаків цього класу. Максимальна кількість ракет, які зможуть випустити всі ці літаки під час одного вильоту, — до 132 штук, це крилаті ракети типів Х-555 та Х-101.

Там само помітили й військово-транспортний Ан-124, який рашисти використовують для доставки термінових і таємних вантажів, а також щоб мінімізувати охорону для вантажу на борту. Чергова партія крилатих ракет або якийсь агрегат для підготовки під це визначення підходить ідеально.

Кількість стратегічних бомбардувальників та допоміжних літаків росіян на аеродромі «енгельс» яскраво свідчить про посилення рівня небезпеки для України. Тому закликаємо не ігнорувати повітряні тривоги.