Українці отримали подвійний п’єдестал в одномісних санях у хлопців. Олександр Ломакович виграв «золото», а Антон Шевчук став срібним призером.

У заїздах двомісних екіпажів першими серед дівчат стали Світлана Соловей та Анна-Марія Гарцула, серед хлопців — Максим Панчук і Андрій Муц.

Зазначимо, що на цих змаганнях були розіграні очки у кваліфікації до IV зимових Юнацьких Олімпійських ігор, які триватимуть з 19 січня до 1 лютого у Канвондо (Республіка Корея).

Царенко виступатиме за Team Corratec Selle Italia

Велоспорт. Італійська команда Team Corratec Selle Italia підписала професіональний контракт з українським велогонщиком Кирилом Царенком. Про це повідомляє прес-служба колективу.

Це перший професіональний контракт у кар’єрі 23-річного спортовця, з 1 серпня він виступав за Team Corratec Selle Italia як стажист.

Ця велокоманда — учасник Проконтинентального туру, другого за силою дивізіону світового велоспорту.

Царенко став третім українським велогонщиком, який виступає за команду одного з двох елітних дивізіонів. Причому два з них тепер у команді Team Corratec Selle Italia — раніше італійці підписали Андрія Пономаря.

Вольова перемога Ястремської

Теніс. Анже (Франція). Open Angers Arena Loire — WTA 125. Призовий фонд — 115 000 доларів США. Перше коло.

Даяна Ястремська (на знімку) (Україна, 106 WTA) — Тіфані Леметр (Франція, 507 WTA). 2:6, 6:2, 6:4.

Українка несподівано легко віддала суперниці першу партію. А потім усе стало на свої місця. Матч тривав 1 годину і 57 хвилин. Даяна припустилася трьох подвійних помилок та використала 5 із 14 брейк-пойнтів. Це була перша зустріч тенісисток.

У другому колі суперниця українки — Ралука Георгіана Сербан із Кіпру (185 WTA).

Зубков і Пушич — лауреати туру

Футбол. УПЛ назвала найкращого гравця та тренера за підсумками 16-го туру чемпіонату України.

Серед гравців найкращим визнано півоборонця «Шахтаря» Олександра Зубкова, який забив гол у матчі з «Металістом 1925». Донеччанин випередив Джихада Бізімана («Кривбас»), Ібрагіма Кане («Ворскла») та Олексія Хобленка (ЛНЗ).

Тренерська нагорода дісталася наставникові «Шахтаря» Маріно Пушичу. На звання тренера туру, окрім нього, претендували Віктор Скрипник («Ворскла»), Олег Дулуб (ЛНЗ) та Сергій Лавриненко («Верес»).

Фото з відкритих джерел.