Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Мав честь виступити з вітальним словом на виїзному засіданні правління Всеукраїнської асоціації громад, яке відбулось у Чернігівській області. Розвиток аграрного бізнесу є запорукою та економічною основою розвитку сільських територій (нові робочі місця, збільшення місцевих податків, розвиток інфраструктури тощо). Підтримка аграріїв та стимулювання їх до переробки агропродукції потребують значних ресурсів, тому постійно співпрацюємо з донорами та інвесторами», — зазначив Олександр Гайду.

За його словами, необхідно, щоб було взаєморозуміння та постійний діалог між головами громад і агробізнесом. Це важливо для спільного розвитку сільських територій.

На думку виконавчого директора Всеукраїнської асоціації громад Івана Слободяника, необхідно також вишукувати компроміси між місцевими і центральними органами влади. Тож під час заходу активно обговорювався законопроект про внесення змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні (реєстр. № 4298, прийнятий за основу 4 березня 2021 року, нині підготовлений до другого читання), який має чітко розділити повноваження органів місцевого самоврядування та державної влади.

— Важко відшукати точки дотику, — пояснив Іван Слободяник, — адже центральна влада завжди хоче більше контролю, а місцеве самоврядування воліє мати більше автономії. І навколо цього точиться основна дискусія протягом кількох останніх років у «страсбурзькому форматі» на високому рівні.

Учасники заходу відвідали постраждалі від рашистів громади та ознайомились з процесом відновлення.

Фото зі сторінки Олександра Гайду в Фейсбуці.