Окупанти продовжують локальні атаки на декількох напрямках, але загалом ситуація на фронті залишається статичною. Великий прорив російських військ малоймовірний, йдеться у звіті міністерства оборони Великої Британії.

Зазначається, що останніми тижнями Україна мобілізувала зусилля для покращення польових укріплень, оскільки її сили повертаються до оборонної позиції вздовж більшої частини лінії зіткнення. У розвідці Британії наголошують, що на кордоні з білоруссю українські військові укріплювалися за допомогою «зубів дракона», колючого дроту та протитанкових ровів.

Ворог наполегливо намагається вийти на межі Луганської області, зазначив у телеефірі начальник Луганської ОВА Артем Лисогор. За його словами, противник кидає в бій величезну кількість особового складу по всій лінії фронту від Куп’янська до Білогорівки. Окупанти хвилями завозять військових. «Навали загарбників справді великі, відбуваються дуже щільні обстріли. росіяни використовують багато різноманітної військової техніки, але ЗСУ відбивають атаки й завдають значного ураження противнику... Загарбники отримують по зубах і відкочуються, але продовжують кидати нові резерви», — наголосив Лисогор.

Грудень, імовірно, стане найбільш кровопролитним місяцем у цій війні, адже ЗСУ щодня ліквідовують майже тисячу рашистів, кажуть військові оглядачі. Дані про кількість втрат окупантів від початку війни фактично підтвердила британська розвідка, яка нарахувала за всю війну тільки на 17 тисяч знищених росіян менше, ніж український Генштаб.

Зараз на Бахмутському напрямку зосереджено 80-тисячне військо росіян. Це більше, ніж минулої зими, коли вони почали наступ на місто. Вони намагаються взяти села Іванівське та Богданівку і вийти на околиці Часового Яру, де побудована багаторівнева система нашої оборони. На цій ділянці загарбники просунулися на 300—500 м, зокрема повністю окупували село Хромове. Водночас противник намагається повернути частину панівних висот на північ від Кліщіївки, де зараз тривають запеклі бої. Однак, на відміну від кампанії на початку року, зараз ЗСУ мають більший арсенал для відбиття «м’ясних штурмів», а отже, просування рашистів відбувається дуже повільно і навряд чи загрожує стрімким проривом фронту.

Битва за Авдіївку вже стала найкровопролитнішою за час цієї війни. За два місяці росіяни втратили 13 тисяч солдатів і понад 210 одиниць бронетехніки. І це без підрахунків половини грудня. ЗСУ втрачають у 10 разів менше техніки й у 7—8 разів менше людей. Утім, найбільшого прориву росіяни досягнули на південному напрямку Авдіївського фронту, куди ввели додаткові резерви. Тут вони зайняли позиції на північ від Опитного, рухалися лісопосадкою до Сєверного, а також розширили зону свого впливу на захід і північ у напрямку на Первомайськ і Тоненьке. Кінці кліщів, у які окупанти хочуть взяти Авдіївку, зблизилися до 8 кілометрів 700 метрів. ЗСУ, натомість, у цьому районі будують другу і третю лінії оборони. Отже, битва за Авдіївку може тривати ще багато місяців, якщо тут не закінчаться росіяни, зазначають оглядачі.

На лівобережжі Херсонщини триває контрнаступ сил оборони. Наразі на цій ділянці ворожий контингент із 65 тисяч рашистів не може впоратися із заледве тисячею наших героїв, яких, звісно, добре прикривають артилерія і дрони із правобережжя. Через те, що ЗСУ змогли досягнути переваги в дронах і артилерії, втрати ворога є доволі значними.

Одночасно наші дрони б’ють по російських тилах та окупованих територіях. Протягом минулого тижня у Донецьку двічі прилетіло в нафтобазу. В Маріуполі ракети влучили у склад бронетехніки й у місце розміщення ППО. У Луганську теж було гучно... Окупанти приховують наслідки ударів по Джанкою, Сімферополю, Севастополю та Генічеську. Погуляла «бавовна» й у волгоградській, липецькій, брянській і курській областях, а також у таганрозі. Особливо вдалою протягом останніх семи днів була спецоперація українських силовиків, які спрямували 17 дронів на аеродром у морозовську неподалік ростова. У підсумку в місці базування 559-го бомбардирського авіаполку пошкоджено 10 літаків Су-34, а ще два повністю знищені. Кажуть, далі буде...