Про це повідомив у соцмережах його очільник Сергій Бабак.

"Цей законопроект був розроблений з метою актуалізації чинних пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та пріоритетних напрямів інноваційної діяльності з урахуванням дії воєнного стану в Україні та визначення окремо в пріоритетах сегменту національної безпеки і оборони. Законопроект також передбачає надання уряду доручення щодо формування та подання оновленого пакета проектів законів про визначення пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та пріоритетних напрямів інноваційної діяльності, спрямованих на повоєнну відбудову України, з визначенням конкретних механізмів їх забезпечення", - написав голова комітету у Телеграмі.

Парламентарії також рекомендували прийняти за основу проект закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо удосконалення правого регулювання окремих питань надомної та дистанційної роботи (№ 10164-1) та доопрацювати його до другого читання з урахуванням пропозицій, висловлених комітетом. Документ розроблено з метою забезпечення правової визначеності у разі необхідності роботодавця направити надомних або дистанційних працівників у відрядження та створення сприятливих умов роботи для батьків, чиї діти навчаються дистанційно у закладах загальної середньої освіти.

Народні депутати підтримали також проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі (реєстр. № 10249), покликаний удосконалити механізм запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульської конвенції).

Крім того, комітет підтримав рішення прийняти за основу проект закону про внесення змін до Закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" щодо вдосконалення процедури передачі окремого індивідуально визначеного майна (крім нерухомого майна) з державної у комунальну власність (№ 10167). Автори цього документа пропонують вдосконалити процедуру передачі державного окремого індивідуально визначеного майна з балансу державних підприємств, установ і організацій до комунальної власності та створити можливості для ефективного управління державним майном, що закріплено за ними.

Тим часом проекти законів про внесення змін до статті 60-2 Кодексу законів про працю України щодо дистанційної роботи (№ 10164) та про внесення змін до Закону України "Про авторське право і суміжні права" для забезпечення та реалізації освітнього процесу (реєстр. № 10082) за результатами обговорення вирішили відправити на доопрацювання суб'єктам законодавчої ініціативи.