Вона подякувала канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за лідерство і міцну підтримку України, зокрема, і під час ухвалення історичного рішення про відкриття переговорів з Україною. «Я дуже вдячна канцлеру Шольцу, так само, як і Шарлю Мішелю, Урсулі фон дер Ляєн та іншим лідерам за ті зусилля, яких вони доклали для відкриття переговорів про членство України в ЄС», – сказала голова Комітету. Вона зазначила, що це рішення було важливим не лише для України, а й стратегічно важливим геополітичним рішенням для Європейського Союзу. Зауважила, що попереду багато викликів на кожному наступному етапі. Тому Україна так само сподівається на підтримку і експертизу європейських партнерів.

Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила занепокоєння, що Угорщина може ще не раз скористатися можливістю, щоб загальмувати шлях України до ЄС, зважаючи ще й на головування цієї країни в Раді ЄС наступних пів року. Також висловила сподівання, що переговорну рамку з Євросоюзом вдасться узгодити і ухвалити якнайшвидше, бо попереду в ЄС вибори, тож це відверне фокус уваги з України на внутрішні проблеми.

Голова Комітету закликала підтримати Україну зброєю, бо від цієї підтримки залежить життя українців, а також майбутнє нашої країни: «Світ спостерігає за цієї війною онлайн, як за кіно. Але війна – це не кіно. Це щоденна, жорстока реальність, у якій живе наша країна», – сказала голова Комітету. Вона зауважила, що Україна за жодних обставин не може погоджуватись на умови росії, бо просто перестане існувати і не матиме майбутнього. росія  ж використає будь-яку змогу, щоб перегрупуватися і напасти знову.

Також Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала бути послідовними у дотриманні санкцій проти росії та вжити всіх заходів, щоб ці санкції не порушували. Це, насамперед, стосується торгівлі з рф через треті країни. Вона зауважила, що велике занепокоєння викликає те, що росія третину коштів у своєму бюджеті на наступний рік передбачила на оборону. Це, за словами голови Комітету, означає, що Україна і її союзники мають бути ще більш згуртованими, щоб мати змогу вистояти і перемогти.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України