— Рекомендували Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому урядовий законопроект щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті (№ 5705), яким визначаються терміни «електронний квиток» та «квиток», — пояснив у дописі на сторінці комітету у Фейсбуці його голова Юрій Кісєль. І додав, що виконання функції затвердження форми, обов’язкових реквізитів та відомостей, які має містити проїзний документ та електронний проїзний документ покладається на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

На засіданні також обговорили питання та прийняли рішення звернутися до Кабінету Міністрів щодо питання використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансового забезпечення заходів із розвитку аеродромної інфраструктури, в тому числі й щодо завершення будівництва, реконструкції аеродромної та енергетичної інфраструктури Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.

Окрім того, народні депутати заслухали інформацію начальника комунального підприємства «Київський метрополітен» Віктора Брагінського щодо критичної ситуації, що склалася у зв’язку із закриттям шести станцій Оболонсько-Теремківської лінії Київського метрополітену. Народні депутати профільного парламентського комітету прийняли рішення долучитися до робочої групи, яка шукатиме рішення щодо усунення проблем з експлуатацією гілки столичного метрополітену.

Укотре народні обранці обговорили і поточну ситуацію на україно-польському кордоні. Шукали шляхи забезпечення руху транспортних засобів українських перевізників та пропонували заходи для розблокування руху та безперешкодного перевезення вантажів і пасажирів автомобільним транспортом до та з країн Європейського Союзу.

Парламентарії розглянули результати роботи Конкурсної комісії щодо розподілу дозволів на перевезення Європейської Конференції Міністрів Транспорту (ЄКМТ) серед українських перевізників на 2024 рік.

В обговоренні винесених на порядок денний питань також узяли участь перший заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков, заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Анатолій Комірний та інші посадовці.

Вл. інф.

Фото Сергія Ковальчука.